Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kreplach - izraeli húsos táska

Kreplach - izraeli húsos táska
Kreplach - izraeli húsos táska
50 perc / előkészület: 40 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyanítom, nem lesz a legtöbbet elkészített recept :) Húsos táskát picit macerás csinálni, de különleges és finom! Ráadásul volt maradék húsom és üres húslevesem is. A tésztákat összenyomkodás előtt megkentem tojásfehérjével, így tökéletesen és alaposan összeragadtak, nem nyíltak szét. A recept egy Divella szakácskönyből származik. Réges-régen Apukám aktív korában tárgyalt ezzel a céggel. Üzlet nem született, de szakácskönyvvel gazdagodtunk, amiben rengeteg-rengeteg isteni recept van. Ez is onnan származik. Ízletes, remek recept - bár a gyömbért a gyerekek kedvéért kihagytam az ízesítők közül. FreeFrom általános gluténmentes liszttel készítettem.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat az olajjal és a sóval alaposan, habosra kikeverjük. Fokozatosan adjuk hozzá a lisztet, amíg kemény, de jól gyúrható tésztát nem kapunk.
  2. A főtt (vagy maradék) húst ledaráljuk, vagy késes aprítóval nagyon apróra, masszává aprítjuk, daráljuk. Hozzákeverjük a finomra vágott hagymát, petrezselymet, fűszereket.
  3. A tésztát 2-3 mm vékonyra nyújtjuk, 5 cm oldalú négyszögekre vágjuk. A tölteléket elosztjuk a négyzeteken, félbehajtjuk (háromszögekké) és villával összenyomkodjuk a széleket.
  4. A kész húsos táskákat liszttel meghintett deszkán hagyjuk 1 óráig pihentetni. (Nem kell letakarni!)
  5. Felforraljuk a húslevest, majd beletesszük a táskákat és 10 perc alatt alacsony hőfokon megfőzzük őket. (Ezt a lépést én nem mertem bevállalni - féltem, hogy szétnyílnak a táskák, de egy se tette! -, így külön edényben, sós vízben főztem ki őket.)
  6. Forrón tálaljuk!
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 154
elküldve: 0
receptkönyvben: 65
elkészítve: 1/6
Facebookon megjelent: -

szakács

nyihaj

Mióta szakács: 2011.07.20.
120 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
nehézség: közepes
kategória: levesek
maradék ételből: maradék húsból
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

húsos táska, húsos levesbetét, izraeli specialitás húslevesbe

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tunde Kecskemeti
Tunde Kecskemeti Sun, 2012-07-15 13:28

Köszi a receptet. Én a következő,húsleves főzés után,biztos,hogy megcsinálom. Mert főtt hús és leves is mindig marad. Még egyszer köszönöm.

279
tojás 2 db
napraforgó olaj 1 ek
0.5 tk
gluténmentes lisztkeverék 15 dkg
csirkemell filé 20 dkg
petrezselyem 2 ek
vöröshagyma 1 kis fej
libazsír 1 ek
0.5 tk
bors 1 késhegynyi
gyömbér 1 késhegynyi
marha alaplé 1 l