Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krinolin provanszi módra

Krinolin provanszi módra
Krinolin provanszi módra
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Príma Konyhában találtam ezt a receptet. Picit módosítottam rajta, mert lisztet is tettem bele .

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Sült  krumplival és friss salátával tálaljuk. Jó évágyat hozzá !

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krinolint  megszabadíjuk bőrétől, a paradicsomot és a cukkinit  megmossuk, és mindent fél cm vastag karikákra vágunk.
  2. Egy közepes jénait vagy tepsit kivajazunk, és szépen váltakozva sorba rakjuk a karikákat.
  3. A tejszínt sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a finomra vágott zöldfűszereket és a reszelt parmezán sajtot, valamint a lisztet . Simára keverjük, és egyenletesen elosztva rásimítjuk a rakottasra.
  4. Reszelt sajttal megszórjuk a tetejét, és előmelegített sütőben átsütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 542
elküldve: 3
receptkönyvben: 278
elkészítve: 5/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Edit

Mióta szakács: 2010.01.31.
149 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

cukkinis-paradicsomos rakott krinolin, felvágott zöldségekkel rakva, provance-i rakott krinolin, provance-i zöldségrakottas

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ildibildi
Ildibildi / Ildibildi Fri, 2010-08-13 13:04

Már kétszer is elkészítettem ezt az ételt. Első alkalommal zsírosabb tejszínnel és több liszttel, amásik alkalommal kevésbé zsíros tejszínnel és kevesebb liszttel. Az első lett a finomabb.Szerintem nagyon megéri elkészíteni, és gyors is. Gyorsan belekerült a jénaiba, de még gyorsabban kifogyott belőle.
Köszi anreceptet !!

laraed
Edit / laraed Wed, 2010-08-11 10:07

Kedves Éva ! Nagyon szívesen ! Szerintem is kell bele az a kis liszt mert amúgy tiszta víz az egész. Üdv Edit

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2010-08-10 14:11

Edit!Imádom a csodás ételed színeit!!!Már emiatt is néztem, és aztán a recept is megtetszett, úgyhogy mentettem.Köszi!!!A változtatásod jó,szerintem kellett is.Eredetit olvastam.Köszi!Éva-Anyóca

416
krinolin 60 dkg
paradicsom 4 kis db
cukkini 1 közepes db
főzőtejszín 3 dl
bazsalikom 1 ek
petrezselyem 1 tk
parmezán sajt 2 dkg
vaj 2 dkg
trappista sajt 2 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
finomliszt 2 evőkanál