Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krokett

Krokett
Krokett
50 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (23)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régebben többször befürödtem  a mélyhűtött krokettel. Mire kivettem az olajból csak sült panír lett belőle. Máig sem értem, hogy hová tűnt a belseje. Feladtam a kísérletezést és vadakhoz magam készítem el, igaz egy kicsit macerás egyesével panírozgatni, de megéri.


hozzávalók / 4 adag

A kroketthez

A panírozáshoz és a sütéshez

ajánlat

Vadételekhez kitűnő.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A főtt burgonyát még melegen összetörjük.
  2. Hozzáadjuk a lisztet, a tojást, a fűszereket és a sót. Jól összedolgozzuk.
  3. Kezünk között kis hengereket formálunk belőle. Először lisztbe, majd tojásba, végül pedig zsemlemorzsába forgatjuk.
  4. Az így kapott, bepanírozott kroketteket forró olajban megsütjük.

  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 85 011
elküldve: 6
receptkönyvben: 1 186
elkészítve: 33/52
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: könnyű
kategória: köretek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Burgonya krokett, burgonyafánk

Hozzászólások (23)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nensy
Nensy Sun, 2014-03-23 20:26

Nagyon jó recept, nagyon finom lett. Féltem, hogy nem fog egyben maradni, valahogy olyan kis "törékenyek" voltak. De gyönyörűek lettek, semmi gond nem volt a sütés közben. Nagyon rendben van. Én is csak zsemlemorzsában hempergettem meg őket.

reginaadamm
reginaadamm Fri, 2012-08-24 17:40

Az elso adag most sul,viszonylag gyorsan,remelem elfogyni ugyanigy fog:)) Szerintem nem maceras,egy-ketto keszen van!Egyelore latvanyra olyan,mint a kepen,remelem,az ize is finom lesz,porkolt,rantott husi,es kaposzta lesz hozza,remelem a ma esti vendegeimnek izleni fog:)

Koszonet a receptert!

andi.feher
andi.feher Sun, 2012-04-15 16:38

Szia!

Én is elkészítettem múltkor de annyira sok lett hogy bepaníroztam és a 2/3-át kettévettem és ment a fagyasztóba. Amikor kivettem nem olajban sütöttem ki hanem bedobtam a sütőbe és úgy is nagyon fini lett! Köszi!

kitchengourmet
kitchengourmet Sat, 2012-02-04 14:45

Finom lett és 26 db lett, nem túl sok. Szépen megsült és nem repedt ki sem. Köszi a receptet.

sfd
sfd Wed, 2012-01-18 09:14

Szia Kiki! Ne panírozd, próbáld ki, hogy csak zsemlemorzsában megforgatod. Sokkal kevesebb munka, és ugyanolyan finom lesz. Üdv.

lili2009
lili2009 Sat, 2011-07-02 09:46

Szia.Ezt új krumpliból is lehet csinálni vagy az nagyon vizes még?

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2010-12-16 12:45

Ez az ötlet nagyon jó!Köszi,elmentettem.Tényleg a fagyasztottból egy zsírpaca lett, és eltünt a belseje.Jobb a házi, de mire rájön az ember,...de ügyes vagy, és köszi a megosztást velünk.:-))Szép napot!Éva-Anyóca

reguska
reguska Thu, 2010-06-03 12:32

Ezt lefagyasztani nem lehet még nyersen bepanírozva? mikor meg kell előkapni a fagyóból...

magdianyus
magdianyus Sat, 2010-05-29 17:37

Ezt én megspékeltem apróra vágott fött füstölt hússal, önálló fogásként is finom

lauramaria
lauramaria Mon, 2010-03-15 14:38

nagyon finom lett szerintem, de nem tudom, hogy az a 4 fő, akire te csinálod, mekkora, de nekem 50 darab krokett lett belőle...

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-01-11 19:44

Kipróbáltam! Nagyon finom!!!!!!!!!! Köszi a receptet!

1192
burgonya 60 dkg
tojás 2 db
finomliszt 20 dkg
petrezselyem 1 csokor
0 ízlés szerint
szerecsendió 0.5 kk
bors 0 ízlés szerint
tojás 2 db
finomliszt 15 dkg
zsemlemorzsa 15 dkg
napraforgó olaj 3 dl