Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krokett másként - gluténmentes

Krokett másként - gluténmentes
Krokett másként - gluténmentes
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy mediterrán recept, páromtól tanultam.
A krumplit már előző este el szoktam készíteni, így másnap vacsira csak gyorsan összekeverem, kisütöm, így hamar készen van.

hozzávalók / 4 adag

A kroketthez

A sütéshez

ajánlat

Legtöbbször önálló vacsoraként tálalom, mellé friss zöldsalátát, vagy sajtot, vagy télire eltett karfiolt adok.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit héjában megfőzzk, picit hűlni hagyjuk, meghámozzuk, majd még melegen áttörjük krumplinyomón.
  2. Mikor kihűlt, ráütjük a tojásokat, sózzuk, hozzáadjuk a kapribogyót, a sajtot, a morzsát, jól összegyúrjuk.
  3. A massza legyen lágy, ha túl kemény, akkor pici tejet öntünk hozzá.
  4. Az olajat egy fazékban felforrósítsuk, közben kb. tojás nagyságú (esetleg picit nagyobb), és formájú kroketteket formázunk.
  5. Ha az olaj már elég forró, beletesszük a kroketteket, az olaj lepje el öket teljesen, és szép aranybarnára sütjük, egyet kettőt fakanállal forgatunk rajtuk.
  6. Forrón tálaljuk.

  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 720
elküldve: 3
receptkönyvben: 183
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Cafika

Mióta szakács: 2010.06.20.
156 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kapribogyós-parmezános krokett

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

cafika
Cafika / cafika Mon, 2010-11-08 14:52

Kedves Erika,
örülök hogy tetszik a recept, majd ha kipróbáltad, írd le, milyen volt, hogy ízlett?
nekünk ízlik,
jó sütést-fözést,
üdv. Évi

bokine
bokine / bokine Wed, 2011-07-20 12:49

Szia cafika Évi!
Már el is felejtettem, hogy elkészítettem ezt a receptet, nagyon finom volt, puszi érte. Jó, hogy kirakták a főoldalra, mert újból szándékozom elkészíteni. Üdv: Erika

cafika
Cafika / cafika Wed, 2011-07-20 14:18

szia Erika!
nagy örömet okoz, hogy ízlett !!!!
további jó nyarat és jó fözöcskézést !!!!
puszi Évi

2157
burgonya 1 kg
tojás 3 db
parmezán sajt 50 g
kapribogyó 3 ek
zsemlemorzsa 3 ek
tej 1 ek
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 10 dl