Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krumpli húsgombóccal és kapros sajtmártással

Krumpli húsgombóccal és kapros sajtmártással
Krumpli húsgombóccal és kapros sajtmártással
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Benke Laci bácsi műsorában láttam egy hasonló receptet, de pontosan nem emlékeztem rá. Én azóta ezt a változatot csinálom.
Gyorsan elkészül, és mindjárt van hozzá köret is.
 

hozzávalók / 4 adag

A fasírthoz

A rétegezéshez

A mártáshoz

  • 450 g tejföl
  • 2 közepes db újhagyma (vagy vöröshagyma apróra vágva)
  • ízlés szerint
  • kapor ízlés szerint
  • bors ízlés szerint (őrölt)
  • 10 dkg sajt (reszelt)

ajánlat

Én most friss vegyes salátát készítettem hozzá, de például télen, jó a savanyúság is mellé.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit megtisztítjuk, félbevágjuk, ha nagyok, akkor cikkekre, hogy megpuhuljon addig, amíg megsül a fasírt.
  2.  A fasírtot is elkészítjük. 
  3. A következőképpen belerakjuk a tepsibe (a rövidebb oldalnál kezdjük.): rakunk egy sor krumplit, ami alá vékony szelet szalonnát teszünk, majd a következő sorba kerül a zsemlemorzsába forgatott fasírt, (nekem 4 gombóc fért el egymás mellett) és így végig rakjuk a tepsit, amíg van hozzávaló. 
  4. A mártást jól kikeverjük és a krumplira locsoljuk.
  5. Készre sütjük, a végén megszórjuk a gombócokat sajttal és még visszatesszük pár percre, hogy rápiruljon a sajt.

 


  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 072
elküldve: 5
receptkönyvben: 279
elkészítve: 8/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Dömi

Mióta szakács: 2010.06.06.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fasírtgolyók krumplival sütve, sajtmártásban sült fasírtgolyók krumplival

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

niihka
niihka Mon, 2015-04-27 13:17

A fasírthoz én csak 0,5 dl tejet használtam 5 dl helyett, s így sem lett száraz - bár jóval tovább kellett sütnöm, a megadott egy óra után megfordítottam a fasírtkákat, hogy a másik oldalunk is piruljon, a krumpli még félig nyers volt. Egyébként sikere volt, így ha legközelebb készítem, valószínűleg kicsit fólia alatt vagy nagyobb hőfokon fogom sütni.

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sat, 2011-09-03 17:43

Kedves Dömi!
Szerintem is nagyon finom lehet, és olyan egyszerű. Szeretem az ilyen recepteket. Elmentettem, kipróbálom hamarosan.
Üdv: Fahéj

1237
darált sertéshús 50 dkg
tojás 2 db
vöröshagyma 1 közepes fej
napraforgó olaj 2 ek
fokhagyma 2 gerezd
fűszerpaprika 2 teáskanál
fekete bors 3 kk
2 tk
kenyér 12 dkg
tej 5 dl
burgonya 75 dkg
bacon 15 szelet
sajt 10 dkg
tejföl 450 g
újhagyma 2 közepes db
0 ízlés szerint
kapor 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
sajt 10 dkg