Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krumpli-zeller bundás karaj szelet

Krumpli-zeller bundás karaj szelet
Krumpli-zeller bundás karaj szelet
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindenkinek ajánlom ezt a nagyon finom bundás ételt. Ebédre, vacsorára, akár ünnepi asztalra kiváló. A bármelyik kedvenc sajttunkal megszórhatjuk.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karajt leszeleteljük, megmossuk, kiklopfoljuk, megsózzuk. Míg áll a sóban a hús, addig elkészítjük a bundát.
  2. A krumplit, zellert, fokhagymát (de kihagyható a fokhagyma) megmossuk, meghámozzuk és egy tálba reszeljük kis lyukú reszelőn. Hozzáadjuk a tojásokat, fűszereket, lisztet. Jól elkeverjük a masszát.
  3. Felforrósítjuk az olajat. A hússzeleteknek egyenként mindkét oldalát belisztezzük, majd belemártjuk a krumplis-zelleres masszába és gyors mozdulattal a forró olajba tesszük. Amikor megsült az egyik fele, megfordítjuk, és fedő alatt tovább sütjük kisebb lángon, míg át nem sül. Kb oldalanként 3-5 perc.
  4. A kisült bundás hússzeleteket tetszés szerinti sajttal megszórva tálaljuk.
  • elkészítettem: 88 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 786
elküldve: 1
receptkönyvben: 37
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Smaragd konyha

Mióta szakács: 2014.05.04.
149 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
konyhatechnológia: rántott ételek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: szlovák
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rántott hús krumplis-zelleres bundában, burgonyás-zelleres rántott karaj, zelleres kabátos hús

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

610
sertés rövidkaraj 70 dkg
burgonya 7 közepes db
zeller 1 kis db
fokhagyma 1 gerezd
finomliszt 20 dkg
tojás 2 db
1 teáskanál
bors 0 ízlés szerint
majoranna 2 csipet
napraforgó olaj 0.5 dl
sajt 5 dkg