Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krumpliburger tavaszi túróval

Krumpliburger tavaszi túróval
Krumpliburger tavaszi túróval
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy finom húsmentes étel.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát durvára lereszeljük. A hagymát apróra felkockázzuk, majd elkeverjük a burgonyával, a tojással, a liszttel és ½ tk sóval.
  2. A massza ¼-et ½ ek forró olajba tesszük, kissé lelapítjuk, majd mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Melegen tartjuk.
  3. A maradék masszából ugyanígy további 3 lepényt sütünk, és melegen tartjuk.
  4. A retket 2 szem kivételével lereszeljük. Az uborkából 6 szeletet levágunk, a többit lereszeljük. A reszelt retket és az uborkát a túróba keverjük. Sóval, borssal ízesítjük. A félretett retket felszeleteljük.
  5. 2 burgonyalepényt kevés túróval megkenünk, majd ráhelyezzük a másik 2 burgonyalepényt. Retek- és uborkaszeletekkel díszítjük, borssal megszórjuk. A maradék túrót külön kínáljuk hozzá.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 851
elküldve: 4
receptkönyvben: 335
elkészítve: 0/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: húsvét, buli receptek, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
szezon: tavasz
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

burger krumplilepényből, túrós burger, dupla tócsni túróval, lapcsánka

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Szaffy
Szaffy / Szaffy Fri, 2012-06-08 18:56

Hali, én is megcsináltam, és nagyon ízlett.. Köszi hogy megosztottad ezt a finom, laktató ételt..

Kíváncsi vagyok, hogy nyersen reszeled e a krumplit, vagy netán héjában megfőzöd? Én nyersen reszeltem..

gric68
gric68 Sun, 2012-06-03 15:39

Ebédre csináltuk meg, nagyon cool kaja! Próbáljátok ki!

Lasicz
Lasicz Sun, 2012-06-03 10:40

Valószínűleg a belekevert zöldségek miatt kapta ezt a nevet.

527
burgonya 6 közepes db
vöröshagyma 1 közepes fej
tojás 1 db
finomliszt 1 evőkanál
napraforgó olaj 2 ek
retek 5 kis db
kígyóuborka 0.5 db
tehéntúró 250 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint