Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krumplifőzelék 3.

Krumplifőzelék 3.
Krumplifőzelék 3.
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Saját elgondolás alapján adtam hozzá a fűszereket. Ízlett az egész családnak!

hozzávalók / 4 adag

A főzelékhez

A rántáshoz

ajánlat

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A meghámozott, megmosott krumplit kockákra vágjuk és annyi vízzel felenegedjük, ami éppen ellepi.
  2. A vöröshagyma külső héját lehúzzuk és egészben a krumplihoz adjuk, majd feltesszük főni.
  3. Babérlevéllel, majorannával, borsal, sóval és tetszés szerint ételízesítővel ízesítjük.
  4. Amíg a krumpli puhára fő, elkészítjük a rántást.
  5. Az olajat felhevítjük, hozzáadjuk a lisztet és világos zsemleszínűre pirítjuk, majd lehúzzuk a tűzről és 1-2 percig állni hagyjuk.
  6. Hozzáadjuk a pirospaprikát, majd a tejföllel simára kikeverjük.
  7. Ha a krumpli megfőtt, hozzáadjuk a rántást és egy kevés ecettel megbolondítva összefőzzük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 120 200
elküldve: 8
receptkönyvben: 897
elkészítve: 62/89
Facebookon megjelent: -

szakács

irpapa

Mióta szakács: 2009.09.24.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kormi47
kormi47 Tue, 2014-11-04 10:26

Örülök hogy feltetted e receptet. Én már 53 éve így készítem, azaz én csak a rántásba teszem a kockára pirított hagymát. Nagymamám, édesanyám és a leányom is így készítjük. Igazi, aránylag olcsó, laktató és finom étel. Köretnek: sült virsli, vagy kolbász jár hozzá. Gratulálok.

hunorosz
hunorosz Sun, 2014-02-09 21:25

Koszi a receptet, napok ota gondolkodtam, hogy krumplifozit kene enni... :) Hajdusagi vagyok, mi ecetes-cukrosan fozzuk otthon, de a parom sosan szereti, ugyhogy "lazara" foztem, en egy kicsit edesitem, o, ha akarja, sozza :) Mar megettem belole 2 tanyerral es gondolkozom a harmadikon! Nagyon finom, szupi recept!

h3eniko
h3eniko Fri, 2013-11-01 22:05

Eletem elso krumplifozeleke. Mar hetek ota nyaggatott a ferjem, de tegnap raszantam magam vegre. A vegeredmeny?! Aztmondta, hogy Ilyen a tokeletes krumplifozelek! Azthiszem ez mindent elmond. :)
Nagyon koszonom a receptet!

Eniko

xenosz2
xenosz2 Fri, 2012-11-02 14:04

Mivel nem válaszoltak rá,hadd tegyem meg.Ha túl ecetes lett az íze ,cukorral el lehet venni azt. Úgy,mint amikor a teába több cukrot teszünk a citrom ellensúlyozására. Minthogy,ha nincs ecet jó a citromlé is.:)

markoskati
markoskati Thu, 2012-04-12 12:38

Kedves Irpapa!

Én nagyon félek a főzelékek elkészítésétől, mert valahogy még a sütik is sokkal jobban sikerülnek, mint ez a műfaj. Most azonban learattam a babérokat! Recepted alapján készült a mai ebéd és mindenkinek ízlett! Köszönöm! Kati

Yve
Yve / Yve Sat, 2011-08-27 09:50

Májfasírt készűlt ma nálunk e finomsághoz, amire már rég készülök. Köszönöm én is gyermekkorom ízeinek felidézését.
További jó sütést-főzést kívánok, vidám hétvégével!

kibord
kibord Mon, 2011-05-30 11:23

Ez a tökéletes krumplifőzelék receptje :)))
Nagyon finom.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2011-02-02 20:09

Sziasztok!

Imádom a főzelékeket, így ezt is.
Én annyiban szoktam másképp csinálni, hogy a hagymát nem egybe teszem bele, hanem a rántásba a végén, nagyon apróra vágva, illetve 2 gerezd fokhagymát is szoktam belezúzni. A párom imádja, ha lehetne hetente ezt enné. De amúgy így is nagyon finom:))

Browney
Browney Thu, 2011-01-27 13:05

nekem is savanyú lett,de apu szerint a babérlevél volt az oka,nem az a 2csepp ecet.kicsit olyan...vadsmártásos íze lett:D (de ez az én figyelmetlenségem az arányokkal)amúgy fini!Köszi

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-12-13 12:32

Nagoyn jó a recept, az ecetet én is eltúloztam, de mondjuk én szeretem :)
Az egyszerűségében áll az erőssége!

Ui: A rántás dolognál, kissé elbizonytalanodtam, mert az állagáról nem ejtettél szót, de végül sikerült...

Köszönöm!

SilentOkami
SilentOkami Mon, 2010-12-06 15:07

Barátommal párban csináltuk a főzit, és egyszerűen zseni lett, eddigi legjobb főzelékes recept!! Köszi :))

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-09-24 11:46

Sziasztok. nagyon finom lett a főzelékem csak kicsit több ecet sikerült bele. legközelebb kb mennyi ecet elegendő hozzá? vagy mi vel tudom kompenzálni ha tul savanyú lett?

Ronchica
Ronchica Fri, 2010-08-27 17:34

Nagyon szépen köszönöm a kiváló receptet!!!Nagyon finom lett a főzelékem!!!:-)

edeske76
edeske76 Wed, 2010-04-21 12:50

köszike a receptet és ötletet,kiprobáltam nagyon jó lett!!

398
burgonya 1 kg
vöröshagyma 1 db
babérlevél 3 db
majoranna 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
ecet 1 kk
tejföl 3 dl
napraforgó olaj 4 ek
finomliszt 3 dkg
fűszerpaprika 1 ek