Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krumplifőzelék ahogy bellatorta készíti

Krumplifőzelék ahogy bellatorta készíti
Krumplifőzelék ahogy bellatorta készíti
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már régóta kívánom, most szántam rá magam.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Vegáknak, cukorbetegeknek, a hozzávalók függvényében.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit és a hagymát megtisztítjuk. A krumplit karikára, a hagymát kockára vágjuk.

  2. A zsiradékot megmelegítjük, hozzáadjuk a hagymát, kicsit megsózzuk.

  3. Mikor kicsit összébb esett, hozzáadjuk a lisztet. Zsemleszínűre pirítjuk állandó kavarás mellett.
  4. Hozzátesszük a pirospaprikát, megkeverjük, és felöntjük 2 dl vízzel, beletesszük a babérlevelet, és ha kell, utána sózzuk.

  5. Hozzáadjuk a krumplit, és ha kevés a víz, felengedjük, hogy majdnem ellepje.

  6. Készre főzzük.
  7. A tejfölt elkeverjük a főzelékből kivett lével, és a főzelékhez adjuk.
  8. Ízlés szerint ízesítjük ecettel és cukorral (édesítővel).
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 21 674
elküldve: 3
receptkönyvben: 180
elkészítve: 22/28
Facebookon megjelent: -

szakács

bellatorta

Mióta szakács: 2012.07.28.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

burgonyafőzelék, ecetes krumplifőzelék, tejfölös főzelék burgonyából

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Sancho
Sancho Sat, 2012-10-27 07:38

Igen, a hagymát én is lesózom, akkor szép üveges marad, nem feketedik meg, csak szép aranyszínűen átlátszó marad.

207
burgonya 60 dkg
vöröshagyma 1 kis fej
sertészsír 0.5 ek
finomliszt 1 csapott ek
fűszerpaprika 0.5 kk
babérlevél 2 db
tejföl 175 g
0 ízlés szerint
ecet 1 ek
cukor 1 teáskanál