Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krumplifőzelék ahogy Katharosz készíti

Krumplifőzelék ahogy Katharosz készíti
Krumplifőzelék ahogy Katharosz készíti
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű, finom hétköznapi étek.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kevés zsiradékon, csipet sóval megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát, majd a tűzről kicsit lehúzva kevés pirospaprikával megszórjuk, elkeverjük, rádobjuk a kicsit vastagabb karikára vágott krumplit, átforgatjuk, a tűzre visszatesszük.
  2. Belemorzsoljuk a leveskockát (a sóval óvatosan bánjunk, mert a kocka is sós), belerakjuk a babérlevelet, felöntjük annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje, lefedjük, és puhára pároljuk. Vigyázzunk, nehogy szétfőljön, és ne nagyon kevergessük, mert könnyen szétesik.
  3. Közben a tejfölt simára keverjük a liszttel és egy kevés vízzel, ha a krumpli elég puha, a levéből egy keveset a tejfölös masszához keverünk, hőkiegyenlítést végzünk.
  4. Majd besűrítjük vele a főzeléket, jól kiforraljuk, ha szükséges, kevés vizet adunk hozzá, utánízesítjük, végül egy csipet cukorral finomítjuk az ízét. Újkrumpliból a legfinomabb.
  5. Ízlés szerinti feltéttel tálaljuk.
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 12
össznézettség: 17 529
elküldve: 0
receptkönyvben: 107
elkészítve: 13/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
457 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

babérleveles krumplifőzelék, tejfölös krumplifőzelék, burgonyafőzelék

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

299
vöröshagyma 1 kis db
burgonya 1 kg
tejföl 2 dl
finomliszt 2 ek
napraforgó olaj 1 ek
fűszerpaprika 1 késhegynyi
0 ízlés szerint
leveskocka 1 db
babérlevél 2 db
cukor 1 csipet