Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krumplifőzelék csemegeuborkával

Krumplifőzelék csemegeuborkával
Krumplifőzelék csemegeuborkával
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyanyámnál ettük gyakran, imádtuk.
Legjobb újkrumpliból, de télen is jól esik ez a finom, savanykás főzelék. A csemegeuborka levének fűszereivel gazdagítva.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ma gépsonkába göngyölt gomolyát sütöttem gyorsan mellé, de bármilyen sülthöz, amelyhez passzol a savanykás íz ajánlható. Akár mártásként is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit kockára vágjuk, az uborkát hosszában ketté, majd szeletekre.
  2. Ráöntjük a csemegeuborka levet és annyi vizet, hogy éppen ellepje.
  3. Hozzáadjuk a leveskockát, felforraljuk.
  4. Lassú tűzön puhára főzzük a krumplit, majd a liszttel kevert tejföllel behabarjuk.


 


statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 17 972
elküldve: 0
receptkönyvben: 170
elkészítve: 9/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csemegeuborkás krumplifőzelék

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Meli717
Elaichi / Meli717 Tue, 2015-09-22 13:41

Isteni finom, már sokszor elkészítettem, kedvenc főzelékem lett! Igaz, én nem csemege, hanem kovászos uborkával készítem, mert azt jobban szeretem.

cloudberry
cloudberry Mon, 2013-03-25 11:25

Én változtattam egy kicsit rajta, mivel nem használok leveskockát (szerintem minden ételnek ugyanolyan íze lesz tőle), így só és majoranna került bele. Így is finom lett :)

meci
meci Wed, 2010-11-10 12:00

Hat ez nagyon fincsi,holnap is ez lesz anyu?!A csaladomnak nagyon izlett,koszi a jo recepteket!

Harmathy Ildikó
Harmathy Ildikó / Harmathy Ildikó Wed, 2009-06-03 19:59

Szia Toma!
Köszi az elimerést Nagyanyám nevében is!
A krumpli szétfőlését szerintem nem annyira az ecetsav akadályozza, mint a megfelelő fajtaválasztás, lásd: http://www.nosalty.hu/burgonya_alapanyag_207 és a főzésidő.
Megjegyzem: engem nem nagyon zavar, ha szétfő a krumpli kicsit a főzelékben, néha direkt össze is töröm, hiszen az sűrít: http://nosalty.hu/krumplifozelek_recept_1241, ezzel együtt a 'lisztes', eleve szétfőlős sárga krumpliból nem olyan ízletes a főzelék - szerintem.
Ölellek:
Ildikó

zederta
ze(n)derta / zederta Sat, 2009-06-06 10:41

szia Ildikó!
épp ezért gyanakodtam az ecetre... csak sárga-szétfővős volt otthon, de nagyon kívántam a krumplifőzeléket. és láss csodát! nem főtt szét.
nagyon szép hétvégét kívánok!
kéz csók!
xxx
toma

zederta
ze(n)derta / zederta Wed, 2009-06-03 09:24

kedves Ildikó!
meg kell hogy kövesselek Téged. pontosabban a nagymamádat!
bevallom, első olvasatra nem gondoltam volna, hogy finom ez az étel. de most már tudom!
tényleg nagyon finom.
még egy vegyészeti kérdés is felmerült bennem a készítése közben: vajon a krumpli azért nem fő szét a vízben, mert az ecetsav megakadályozza? általában az szokott a problémám lenni a krumplifőzelékkel, hogy szétfő benne a krumpli...
köszi a receptet!
szép napot.
xxx
toma

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2009-05-26 18:44

Ildikó,
Tegnap ezt készítettem ebédre, nem csodálom, hogy imádtátok. Most már én is.
És micsoda praktikus! Így nem megy kárba az uborkalé sem, ami egyébként a lefolyóban végezné.
Többek közt ezért is szeretem a receptjeid. Ha lenne még egy-két ilyen klassz párosítás, ötlet a tarsolyodban, kíváncsian várom:-).
üdv,
senorita

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2009-05-23 08:35

Koszi szepen, ma elkeszitem

281
burgonya 1 kg
csemegeuborka 6 közepes db
kovászos uborka lé 2 dl
leveskocka 2 db
tejföl 2 dl
finomliszt 1 csapott ek