Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krumplifőzelék petrezselymes fasírttal

Krumplifőzelék petrezselymes fasírttal
Krumplifőzelék petrezselymes fasírttal
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem ismerek olyat, aki ne szeretné ezt a hagyományos, magyar ételt. Mi a krumplifőzeléket tejföllel szeretjük, a fasírtot pedig sok-sok petrezselyemmel. 

hozzávalók / 4 adag

Krumplifőzelék

Petrezselymes fasírt

Sütőzsiradék

Petrezselymes fasírt
Szólj hozzá!

elkészítés

Krumplifőzelék

  1. Egy kevés olajon megdinszteljük a finomra vágott hagymát, rádobjuk a kockákra vágott, megmosott burgonyát. Sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a babérlevelet, egy kevés ecetet, majoránnát. Annyi vízzel öntjük fel, hogy éppen csak ellepje. Főzzük puhára kb. 10 perc alatt.
  2. Botmixerrel keverjünk bele, annyira hogy besűrűsödjön, de azért maradjanak benne krumplidarabok is. Adjuk hozzá a tejszínt és tejfölt, majd keverjük hozzá a vajat is.

Petrezselymes fasírt

  1. A kenyeret tejbe áztatjuk, a petrezselymet apróra vágjuk. A darált húshoz adjuk a lereszelt vöröshagymát, fokhagymát, a kinyomkodott kenyeret, tojást, sót, borsot, fűszerpaprikát, petrezselymet, és jól összedolgozzuk.
  2. Tetszőleges alakúra formázzuk, egy kevés zsemlemorzsába forgatjuk, és bő olajban kisütjük.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 2 518
elküldve: 1
receptkönyvben: 72
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Szimran

Mióta szakács: 2017.04.28.
124 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: főzelékek
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

burgonyafőzelék

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

802
napraforgó olaj 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
babérlevél 2 db
ecet 1 ek
burgonya 1 kg
tejföl 1 dl
főzőtejszín 1 dl
víz 5 dl
cukor 1 teáskanál
vöröshagyma 1 közepes db
vaj 1 ek
majoranna 1 kk
darált sertéshús 500 g
tojás 2 db
fokhagyma 4 gerezd
kenyér 1 szelet
tej 1 dl
vöröshagyma 1 kis fej
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 1 teáskanál
zsemlemorzsa 2 ek
petrezselyem 1 csokor