Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krumplifőzelék Rita konyhájából

Krumplifőzelék Rita konyhájából
Krumplifőzelék Rita konyhájából
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokféle receptet olvastam az interneten. Nekünk ez a saját vált be a legjobban. 

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit megpucoljuk, megmossuk és kockára vágjuk. Annyi vízzel, ami épp, hogy elfedi, feltesszük főni. Sózzuk, és beledobunk a vízbe 4 babérlevelet is.
  2. Amikor már majdnem megfőtt a krumpli, elkészítjük a rántást. 4 evőkanál olajat összekeverünk 2 ek. teljes kiőrlésű liszttel, felforrósítjuk. Reszelünk bele 2 gerezd fokhagymát, és beletesszük a pirospaprikát is. Amikor kész a rántás, én teszek a krumpli levéből bele, s azzal hígítom. Én így könnyebben el tudom keverni csomómentesre, azután ezt öntöm a krumplihoz.
  3. Megvárjuk, míg rottyan egyet, aztán hozzákeverjük a tejfölt, a majorannát, az ecetet, utána sózzuk még, ha szükséges, és végül belereszelünk még két gerezd fokhagymát. El is készült a főzelék. Jó étvágyat kívánok!
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 25
össznézettség: 5 542
elküldve: 0
receptkönyvben: 39
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Rita konyhája

Mióta szakács: 2019.01.27.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

burgonyafőzelék

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

265
burgonya 2 kg
babérlevél 4 db
fokhagyma 4 gerezd
teljes kiőrlésű liszt 2 evőkanál
napraforgó olaj 4 ek
fűszerpaprika 2 teáskanál
majoranna 2 teáskanál
tejföl 300 g
ecet 1 teáskanál
0 ízlés szerint