Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krumplifőzelék Vicikó konyhájából

Krumplifőzelék Vicikó konyhájából
Krumplifőzelék Vicikó konyhájából
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Milyen okosak, találékonyak voltak elődeink, hogy kitalálták a főzeléket. És, hogy szinte mindenből készítjük. Az egyik ilyen ízű, a másik olyan, netán kicsit édes, vagy sós. 

Szerintem fel kellene terjeszteni a főzeléket, mint olyat, Hungarikumnak! :-) De komolyan!!! :-)))

A világon sehol nem készítik ilyen formában a zöldségeket, mint ahogy mi a főzelékeinket. A külföldiek csak néznek, mikor erről hallanak, tapasztalatból tudom. 

Szóval köszönjük az ük, és még idősebb nagyanyáinknak ezeket a finomságokat!

Mert milyen jól jönnek, mikor csak pár perc van valami gyors ebédre, vacsira, a főzelék mindig nyerő tud lenni.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit megtisztítjuk, és kisebb kockákra vágjuk.
  2. Egy edénybe tesszük, és annyi forró vízzel öntjük fel, hogy 1-2 cm-rel elfedje.
  3. Sózzuk, beletesszük a fűszernövényeket, és puhára főzzük.
  4. Ezalatt csomómentesre keverjük a lisztet a tejföllel, majd ha megfőtt a krumpli, a levéből kevéssel felhigítjuk a tejfölt, és a krumplihoz öntjük. 
  5. Kevergetve újra forraljuk.
  6. Szükség szerint sózhatjuk még. 
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 14
össznézettség: 42 357
elküldve: 9
receptkönyvben: 481
elkészítve: 44/54
Facebookon megjelent: -

szakács

Vicikó

Mióta szakács: 2011.04.25.
251 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

burgonyafőzelék, babérleveles - borsikafüves krumplifőzelék, tejfölös krumplifőzelék

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

TMarcsika
TMarcsika Thu, 2018-01-04 13:35

Kedves Vicikó!

Ez a legfinomabb krumplifőzelék, amit eddig készítettem! Ma főzöm harmadszor és mindig sikere volt.
Köszönöm a receptet!

Marcsi

prettygirldk
prettygirldk / prettygirldk Sun, 2014-07-06 22:23

Ez volt életem elsô krumplifôzeléke, nagyon finomra sikerült ;) Bár én máshogyan fûszereztem, tettem bele pirospaprikát, petrezselymet, egy kis csilit, egy kis fehérborst. ;)

balintmonika
balintmonika Wed, 2014-04-02 08:44

Egyre jobban szeretem a krumplifőzeléket(hála a jó recepteknek).Mivel nem ismerem a borsikafüvet,borsot tettem az ételhez.Így finom,majd ha egyszer sikerül borsikafűre szert tennem úgy is kipróbálom,de lehet,hogy addig is tesztelem még néhányszor.Köszi a receptet!

PEGS
PEGS Thu, 2012-08-30 09:46

Köszi:) pár karika kolbász sütve rá,és kész az ebédem

250
burgonya 600 g
babérlevél 5 db
borsikafű 0.5 teáskanál
tejföl 150 ml
finomliszt 2 evőkanál
0 ízlés szerint