Én azért szeretem így készíteni, mert így sokkal puhább lesz, mint ha gombócot formálnék a masszából, mivel ahhoz sokkal több lisztre van szükség, és az megkeményíti. Fiatal háziasszonyoknak is ajánlom, mivel sokkal egyszerűbb és gyorsabb az elkészítése. A gríz nagyon fontos, mert attól marad puha.
Ezt a galuskát szoktam a vadashoz is készíteni, de ha marad, akkor cukros mákkal is nagyon finom, vagy pirított zsemlemorzsába hempergetve és porcukorral, lekvárral isteni.
Hozzászólások (2)
A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!
Szasztok Cirmospajtik!!!!
Eddig tartott.... mert csak néztem és néztem nyeltem nagyokat,a számba éreztem az izét és a múlt héten bekövetkezett a TETT.A szemem előtt a galuskátok, a nyelvemen a friss kapor ize és MEGCSINÁLTAM.Ezt a szuper galuskát (hiába a szlovák ősök vére még dolgozik bennem ..) füstölt szalonna zsirjára szedtem-pörccel és tejfölös-kapros-túróval szórtam.Azt mondom ez IGEN!!!! Jó kiadós kaja lett belőle ittuk is rá a szlovák sört rendesen.Még Lusszika is kapott a tejfölből amit egy szép elnyújtott NNNYYYájjMMáájjal köszönt meg!!Én pedig Nektek köszönöm ezt a király receptet::))-Már izzitom magam a mákos verzióra némi szilvalekvárral????Puszi a cirmiknek és gazdijuknak!!! Szandokán
Szia Szandokan es Lusszika! Nagyon orulok, hogy bevalt a recept mint alaprecept. A tejfolos-kapros- turos megoldas is egy oriasi otlet, biztosan kiprobalom! Sokat olvastam mar a szlovak konyharol is, nagyon tetszenek a receptek, (sztrapacska....es a tarsai). A makos verzio is finom, barmilyen lekvarral vagy mezzel. A cirmik is es en is sok puszit kuldunk neked es Lusszikanak!!!!Veronika