Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krumpligaluska ahogy pussycat készíti

Krumpligaluska ahogy pussycat készíti
Krumpligaluska ahogy pussycat készíti
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Én azért szeretem így készíteni, mert így sokkal puhább lesz, mint ha gombócot formálnék a masszából, mivel ahhoz sokkal több lisztre van szükség, és az megkeményíti. Fiatal háziasszonyoknak is ajánlom, mivel sokkal egyszerűbb és gyorsabb az elkészítése. A gríz nagyon fontos, mert attól marad puha.

Ezt a galuskát szoktam a vadashoz is készíteni, de ha marad, akkor cukros mákkal is nagyon finom, vagy pirított zsemlemorzsába hempergetve és porcukorral, lekvárral isteni.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit megpucolva és darabokra vágva sós vízben megfőzzük.
  2. Amikor puha, leöntjük róla a vizet, rátesszük a margarint, az olajat, és összetörjük.
  3. Amikor a krumpli már nem túl forró, beleütjük a tojásokat, és jól elkeverjük.
  4. Most jön rá a liszt-gríz keverék, és az egészet jól összekeverjük. Ennek olyan állagúnak kell lenni, hogy fakanállal lehessen keverni.
  5. Feltesszük a vizet forrni egy nagy lábosba, és ha forr, egy evőkanállal galuskákat szaggatunk bele, a kanalat minden alkalommal a forró vízbe mártva. 
  6. Amikor a víz tetejére feljönnek, akkor egy szűrőlapáttal kiszedjük, és egy picit megöntözzük olajjal.
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 287
elküldve: 2
receptkönyvben: 99
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

pussycat

Mióta szakács: 2012.10.30.
150 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

krumpligombóc, krumplinudli, burgonyás grízgombóc

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szandokan
szandokan Mon, 2013-06-10 20:12

Szasztok Cirmospajtik!!!!
Eddig tartott.... mert csak néztem és néztem nyeltem nagyokat,a számba éreztem az izét és a múlt héten bekövetkezett a TETT.A szemem előtt a galuskátok, a nyelvemen a friss kapor ize és MEGCSINÁLTAM.Ezt a szuper galuskát (hiába a szlovák ősök vére még dolgozik bennem ..) füstölt szalonna zsirjára szedtem-pörccel és tejfölös-kapros-túróval szórtam.Azt mondom ez IGEN!!!! Jó kiadós kaja lett belőle ittuk is rá a szlovák sört rendesen.Még Lusszika is kapott a tejfölből amit egy szép elnyújtott NNNYYYájjMMáájjal köszönt meg!!Én pedig Nektek köszönöm ezt a király receptet::))-Már izzitom magam a mákos verzióra némi szilvalekvárral????Puszi a cirmiknek és gazdijuknak!!! Szandokán

vcsuka
pussycat / vcsuka Tue, 2013-06-11 09:55

Szia Szandokan es Lusszika! Nagyon orulok, hogy bevalt a recept mint alaprecept. A tejfolos-kapros- turos megoldas is egy oriasi otlet, biztosan kiprobalom! Sokat olvastam mar a szlovak konyharol is, nagyon tetszenek a receptek, (sztrapacska....es a tarsai). A makos verzio is finom, barmilyen lekvarral vagy mezzel. A cirmik is es en is sok puszit kuldunk neked es Lusszikanak!!!!Veronika

475
burgonya 2 kg
finomliszt 20 dkg
búzadara 150 g
tojás 2 db
1 ek
margarin 2 ek
napraforgó olaj 2 ek