Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krumpligombóc májas töltelékkel

Krumpligombóc májas töltelékkel
Krumpligombóc májas töltelékkel
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Túl sok májkrémet vettem, és mielőtt lejár a szavatossága gondoltam, valamire felhasználom. Így jött ez az ötlet. De a férjem azt mondja, hogy ő ezt ismeri gyerekkorából! Úgyhogy feltaláltam valamit, ami már létezik!! smiley

hozzávalók / 4 adag

A gombóchoz

A töltelékhez

A szószhoz

ajánlat

A gombócokat könnyebb nedves kézzel formálni. Másnap a gombócokat ujjnyi szeletekre vágva, és serpenyőben átpirítva is nagyon finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát héjastól megfőzzük, meghámozzuk. A krumplinyomón átnyomjuk.
  2. Hozzáadjuk a grízt, a keményítőt, és ízlés szerint sót, és a szerecsendiót.
  3. A májkrémet ízlés szerint fűszerezzük.
  4. A gombócmasszát 2 cm vastagon tenyérnyi nagyságú lapokra nyomkodjuk, belerakunk kb 1 ek májkrémmasszát, óvatosan behajtogatjuk, és gombócot formálunk belőle.
  5. Forró vízben kb 30 percig főzzük.
  6. Ezalatt az idő alatt a kicsi hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a húsleveskockát, felöntjük borral, majd a tejszínnel, fűszerezzük majorannával, borssal, cukorral. Majd a végén egy pici habarással besűrítjük.
  7. A négy hagymát gépen szép vékonyra leszeleteljük, és olajon szép barnára pirítjuk.
  8. A végén a megfőtt gombócokat hozzáadjuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 778
elküldve: 0
receptkönyvben: 55
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

joeanne

Mióta szakács: 2012.04.23.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

májtöltelékes burgonyagombóc, krumpligombóc májkrémmel, májkrémes burgonyagombóc

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tearsong
Tearsong Wed, 2012-12-19 16:23

még soha nem panaszkodtam recept miatt, de nekem 1 gombóc kivételével az összes szétfőtt, igaziból már 10 perc után feljöttek (mivel még soha nem csináltam gombócot gondoltam betartom a 30 percet)...és kimaradt a recepből, hogy a gombát mikor kell belerakni

joeanne
joeanne / joeanne Sun, 2013-01-06 12:55

Bocsi hogy még csak most válaszolok de nem jártam erre mostanában. Nem tudom mit rontottál el , én évek óta így csinálom :) A víznek nem kell zubognia ! A fél óra a nagy gombócokhoz van mérve. Lehet hogy kissebeket csináltál. A Gombát pedig az elején már bele teszem! Sajnálom hogy nem sikerült :( Boldog Ùj Èvet Üdv Joeanne

634
burgonya 50 dkg
étkezési keményítő 125 g
0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
búzadara 2 evőkanál
májkrém 250 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
snidling 0 ízlés szerint
vöröshagyma 4 nagy fej
gomba 250 g
főzőtejszín 250 ml
fehérbor 1 dl
leveskocka 1 db
cukor 0.5 ek
majoranna 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek
vöröshagyma 1 kis fej