Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krumplikosárkák Alhambra módra

Krumplikosárkák Alhambra módra
Krumplikosárkák Alhambra módra
90 perc / előkészület: 40 perc főzés: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hercegnő burgonya töltött változata.

hozzávalók / 4 adag

A krumplikosarakhoz

A töltelékhez

ajánlat

A krumplikosarakat a legkülönbözőbb dolgokkal tölthetjük meg: sajt, sonka, gomba, szardella, zöldségek.
 
Hidegen előételnek, borkorcsolyának, melegen köretnek vagy meleg előételnek is adhatjuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

Krumplikosarak elkészítése:
 

  1. A krumplit héjában megfőzzük, krumplinyomón átnyomjuk.
  2. Még melegen hozzáadjuk a vajat és a fűszereket, jól összekeverjük.
  3. Amikor hűlni kezd, hozzákeverjük a tojássárgákat.
  4. Habzsákból 10 cm átmérőjű, 5 cm magas karikákat nyomunk az olajozott sütőlapra, majd a karikák közepére, aljára is nyomunk a krumpliból, hogy kosárkák képződjenek.
  5. A kosárkák lefedésére lapos sipkákat nyomunk a sütőlapra.
  6. Forró sütőben megsütjük.
  7. A kosárkákat kihűlés után megtöltjük, sajtot szórunk rá és ráhelyezzük a sipkákat.
 
Töltelék készítése:
  1. A tojásokat és a szalonnát apró kockára, az újhagymát karikára vágjuk.
  2. A tejföllel összekeverjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 51 589
elküldve: 6
receptkönyvben: 887
elkészítve: 8/20
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
nehézség: könnyű
kategória: tapas
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

hercegnő burgonya töltve, töltött krumplikosárkák

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kalikin Bobi
Kalikin Bobi Wed, 2013-12-11 08:33

Szia Ildikó!
Lehet, hogy nagyon értetlen vagyok, de receptben úgy szerepel, vagyis az elkészítésben, hogy 5 cm-es karikát nyomjuk a sütőlapra, majd a karikák közepére és aljára is nyomjunk a krumpliból. Nem értem! Ha van egy karika az rendben van, hogy a közepére, ahol lyuk van oda nyomjunk, de az aljára hová, hogyan? Légyszíves válaszolj! Köszi, üdv. Bömbi

Harmathy Ildikó
Harmathy Ildikó / Harmathy Ildikó Wed, 2013-12-11 10:17

Szia Bobi!

Tehát: csinálsz egy karikát, amelynek külső átmérője cirka 10 cm, majd a közepére is nyomsz egy keveset, hogy így egy kis kosárka képződjön, aminek van alja is.
A kosártetőnek pedig egy lapos dombocskát nyomsz, kicsit kisebb átmérővel, mint a kosár maga.
Megsütöd, töltöd, kész.
Remélem most érthetőbb.
Üdvözlettel: Ildikó

Kalikin Bobi
Kalikin Bobi Wed, 2013-12-11 11:20

Szia Ildikó! Köszi szépen, így már értem. Bocs az értetlenségért.
Szép napot és áldott ünnepeket kívánok: Böbi

dajko
dajko Mon, 2013-02-25 16:17

kedves Ildiko, recept fantasztikusan néz ki ma lessz ez vacsorára salátát adok hozá

Suzie
Suzie / Suzie Sat, 2009-06-06 18:55

Szia Ildikó!
Köszi a nagyon gyors választ és a melegítési segítséget!Minden érthető,és tényleg igazad van,lesz még más is,szóval így tuti elég lesz!
Üdv: Suzie

Harmathy Ildikó
Harmathy Ildikó / Harmathy Ildikó Sat, 2009-06-06 18:33

Szia Suzie!
Szerintem ha köretnek készíted 6 főre és nincs más köret - ahogy Téged elképzellek, lesz más is /párolt zöldségek/ - akkor is elég 60 dkg krumpliból készíteni.
Juli a hercegnő burgonyát 50 deka krumpliból készíti 4 főre, én a Gundel fogas mellé 80 dekából szintén négy főre. Az Alhambra kosarak töltve vannak, tehát jóval laktatóbb, mint a hercegnő. Persze Te tudod, mihez készíted köretnek, és Te ismered a társaság étvágyát :)
Fontos azonban, hogy ha köretnek adod, akkor vissza kell tenni a sütőbe átmelegíteni. Javaslatom: a reszelt sajtot is keverd hozzá a töltelékhez, úgy melegítsd, még ne tedd rá a sipkákat, melegítsd külön, tálaláskor még szórjál a töltelékre reszelt sajtot, és akkor helyezd a töltelék tetejére a sipkákat.
60 dkg krumplihoz is elég a négy tojássárga, 6 dkg vaj. A töltelék is elég lesz így a 60 deka krumplihoz, azzal, hogy az 5 deka reszelt sajtot is hozzákevered és tálaláskor pedig még szórsz rá extra.
Ha valami nem világos bocs, kérdezz!
Ildikó

Suzie
Suzie / Suzie Sat, 2009-06-06 14:34

Szia Ildikó!
Azt szeretném kérdezni,hogy szerinted ha hat főre kéne ez a recept,akkor hogyan változnának a mennyiségek?Valami különleges köretet kerestem anyukám szülinapjára,és akkor találtam rá erre! Fantasztikusan néz ki! Köszi szépen a segítséget!
Üdv : Suzie

393
burgonya 50 dkg
tojássárgája 4 db
vaj 5 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
főtt tojás 2 db
angolszalonna 10 dkg
újhagyma 3 db
tejföl 2 ek
sajt 5 dkg