Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krumplilángos Károlytól

Krumplilángos Károlytól
Krumplilángos Károlytól
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szalontüdő mellé készült az alábbi étel. Eddig mindig zsemlegombóccal vagy makarónival ettük. Ez is nagyon illik mellé.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Kiváló köret vadasok, pörköltek mellé, de önálló ételként is fogyasztható.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított burgonyát felkockázzuk, és enyhén sós vízben puhára főzzük.
  2. Ha megfőtt, leszűrjük, majd burgonyanyomóval pépesre nyomkodjuk.
  3. Hidegen hozzáadjuk a tojást, sót, lisztet, zsírt, fűszereket, és elkeverjük.
  4. Egy serpenyőbe kevés olajat forrósítunk, és evőkanállal beleszaggatjuk a masszát, a tetejüket a kanállal kilapogatjuk, kb. 0,5 cm vastagra.
  5. Oldalanként 2-3 percig sütjük, hogy szép aranybarnára piruljanak. Papírtörlőre szedjük, a felesleges olajat felitatjuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 7 304
elküldve: 0
receptkönyvben: 47
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Ligeti Károly

Mióta szakács: 2014.03.04.
129 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: lángos
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

burgonyalángos, tócsni, burgonyás lángos

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

678
burgonya 1 kg
tojás 2 db
sertészsír 2 ek
finomliszt 4 evőkanál
szerecsendió 1 kávéskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 dl