Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krumplileves Nicool konyhájából

Krumplileves Nicool konyhájából
Krumplileves Nicool konyhájából
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretek kísérletezni, és ez is az egyik ilyen próbálkozásból sikerült. Azóta ez a párom kedvenc krumplilevese, és úgy gondoltam, nagyon szívesen megosztanám ezt a receptet másokkal is. 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ha valaki nem szereti, hogy darabos, nyugodtan le is lehet pürésíteni, úgyis nagyon finom. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajon közepes hőmérsékleten üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát, közben egy csipet sóval megszórjuk.
  2. Majd hozzátesszük az apró kockára vágott krumplit és az almát. Sóval, borssal és a fűszerekkel ízesítjük.
  3. Kb. 5 perc elteltével felöntjük vízzel. Hagyjuk főni, ameddig teljesen megpuhul a krumpli, végül egy habarást készítünk.
  4. A lisztet jól elkeverjük a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, illetve én petrezselymet is szoktam beletenni, majd a forró leves levéből lassan adagolva, folyamatos keverés mellett kétszeresére öntjük fel a habarásunkat. Ezután a forró levesbe csurgatjuk, persze közben folyamatosan keverjük. Megvárjuk, míg újra forrni kezd, és kész.
  5. A tetejére pirított bacon szalonnát és petrezselymet szoktam tenni. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 903
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Nicool

Mióta szakács: 2015.04.05.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
diéta: tojásmentes
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Az a bizonyos krumplileves, tejszínes krumplileves, almás krumplileves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

304
vöröshagyma 1 közepes db
burgonya 4 db
alma 2 közepes db
vaj 4 dkg
víz 0.8 l
főzőtejszín 2 dl
finomliszt 1 evőkanál
cukor 1 teáskanál
petrezselyem 0 ízlés szerint
tárkony 0 ízlés szerint
babérlevél 2 db
bacon 2 szelet
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint