Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krumplileves savanyú káposztával

Krumplileves savanyú káposztával
Krumplileves savanyú káposztával
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mautner Zsófia receptje adta az ötletet, ezt variáltam egy kicsit. Nagyon jóízű, kellemesen savanykás leves!

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A savanyú káposztát kicsit felaprítjuk, és kevés sós vízben, a natúr ételízesítővel és a babérlevéllel 10 percig főzzük.
  2. A sárgarépát megpucoljuk, nagy lyukú reszelőn megreszeljük. Egy kanál olíván kissé megdinszteljük.. Közben a krumplit meghámozzuk, felkockázzuk.
  3. A répát felengedjük kb. fél liter vízzel, beledobjuk a krumplit és a leveskockát (békeidőben lehetne maradék húslevessel például...). Hozzáadjuk még a felkarikázott fokhagymát, lefedjük, és nagyon kicsi lángon kb. 10 percet főzzük.
  4. Az időközben megfőtt savanyú káposztát a levével együtt hozzáöntjük a krumplileves alaphoz. Megkóstoljuk, utánízesítünk egy kevés sóval és pici borssal.
  5. Megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel és a nagyobb darabokra metélt medvehagymával. A levesestányérba egy kanál tejfölt raktam, erre szedtem a levest.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 481
elküldve: 0
receptkönyvben: 48
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Pogácsa

Mióta szakács: 2014.01.01.
293 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: levesek
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
fogás: leves

receptkategóriák

egyéb elnevezések

burgonyaleves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

125
olívaolaj 1 ek
burgonya 3 közepes db
savanyú káposzta 10 dkg
sárgarépa 1 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
leveskocka 1 db
ételízesítő 1 teáskanál
babérlevél 1 db
petrezselyem 1 ek
medvehagyma 0.5 csokor
víz 7 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint