Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krumplirétes

Krumplirétes
Krumplirétes
80 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet a nagymamámtól tanultam, aki gyerekkoromban sokszor készítette el a családnak ezt a finom, laktatós egytálételt. Mindenkinek ajánlom, aki szereti a krumpliból készült ételeket. Magában a legjobb, de lehet variálni vele (akár egy tartalmasabb leves mellé második fogásként is tálalható); ennyi hozzávalóból 12 darab rétes lesz.. Első készítéskor macerásnak tűnhet, de a végeredmény megéri a rá fordított időt és energiát. :)

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplikat meghámozzuk, kockákra vágjuk, majd sós vízben puhára főzzük.
  2. A megfőtt krumplikról leöntjük a vizet, majd krumplinyomón áttörjük, vagy krumplitörővel összenyomjuk (mint amikor krumplipürét készítünk).
  3. Gyúródeszkán oszlassuk szét a krumplit, majd hagyjuk, hogy teljesen kihűljön.
  4. Ezután gyúrjuk össze a liszttel úgy, hogy kicsit lágyabb tésztát kapjunk.
  5. A deszkát alaposan meghintjük még liszttel, hogy ne ragadjon rá a tészta (ezért nem baj, ha lágyabb, mert ezt a lisztet is felveszi a tészta), majd henger alakúra formázzuk, és 12 részre osztjuk.
  6. A kis cipókat téglalap alakúra nyújtjuk (vékonyra, de azért ne szakadjon el), majd megkenjük vékonyan egy kis zsírral vagy olajjal.
  7. A téglalapot a hosszanti felénél elkezdjük szorosan feltekerni, nehogy levegős maradjon a tészta.
  8. Kicsit még megsöndörgetjük a rudat, majd S alakúra formázzuk.
  9. Kizsírozott tepsibe fektetjük a réteseket, majd megkenjük langyos zsiradékkal a tetejüket is.
  10. Közepes lángon kb. 40 percig sütjük. Amikor az alja már szépen megpirult, akkor átfordíthatjuk őket, hogy a tetejük is kapjon egy kis színt.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 23 499
elküldve: 1
receptkönyvben: 376
elkészítve: 9/19
Facebookon megjelent: -

szakács

dius0306

Mióta szakács: 2011.10.24.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
receptverseny: Nevezd be a legjobb fogásod és nyerj!
fogás: meleg előétel
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

krumplis tekercs, krumplis sült tészta

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

katicsk
katicsk Fri, 2013-05-24 17:52

Imádom! A nagymamám sütött nekünk ilyet, és úgy hívta, hogy "SU betű" :)

ladybird216
Petruska / ladybird216 Tue, 2011-11-01 13:21

Tényleg nagyon finom volt! Legközelebb nem egy adagot csinálok, mert az túl hamar elfogyott! :)
Köszi a receptet!

Gery83
Gery83 / Gery83 Sun, 2011-10-30 11:47

Kész lett és nagyon finom, csináltam csigát is meg S betűt is.. :D Köszi a receptet!

emcsi
emcsi Sat, 2011-10-29 20:45

Nálunk tojás is kerül a tésztába,csak a formája nem s alak,hanem csiga,de nagyon finom,megéri elkésziteni

dius0306
dius0306 / dius0306 Sun, 2011-10-30 11:19

Igen, a tojásos verziót már én is hallottam, és a csiga is jó ötlet, legközelebb kipróbálom én is!

Anya-banya
Anya-banya Sat, 2011-10-29 16:25

Nagyon klassz! Az alakja meg egyenes szenzációs!
Biztos, hogy kipróbálom.
Köszi

299
burgonya 75 dkg
finomliszt 30 dkg
0 ízlés szerint
disznózsír 2 ek