Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krumplis almás pite

Krumplis almás pite
Krumplis almás pite
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy főzős műsorban láttam ezt a receptet. Egy cukrász mutatta be, mint nagymamája kedvenc receptjét. A régi egyszerű paraszti konyha egyik remeke ez az édesség.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát sós vízben héjában megfőzzük, lehűtjük, meghámozzuk, finom lyukú reszelőn lereszeljük.
  2. A reszelt burgonyát a tészta többi összetevőjével puha ruganyos tésztává gyúrjuk, hűtőben fél órát pihentetjük.
  3. Az almákat megtisztítjuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Elkeverjük a cukorral, fahéjjal, vaníliával és a citrommal. A diót darabosra daráljuk, és az almához keverjük.
  4. A tésztát két részre osztjuk. Kivajazott tortaformába a tésztát elsimítjuk, tetejére halmozzuk az almát, majd lefedjük a tészta másik felével. Késsel megszurkáljuk, hogy a gőz ne törje el a tésztát.
  5. 160 fokos sütőben hőlégkeverésen 40 perc alatt megsütjük.
  6. Tálalásnál porcukorral (mérséklettel) megszórjuk a sütemény tetejét.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 976
elküldve: 0
receptkönyvben: 27
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: szüret, Anyák napja, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

burgonyás tésztájú almás pite, almás lepény, krumplis tésztájú pite

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vcsuka
pussycat / vcsuka Wed, 2013-03-06 10:35

Kedves Evi neni! Ez egy nagyon otletes pite, finom is lehet. Kiprobalom! Udv. Veronika

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Wed, 2013-03-06 12:48

Kedves Veronika!
Azért a legfinomabb frissen, bár mi a mkh-en még 3 naposan is megettük. Üdv: Évi néni

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Wed, 2013-03-06 12:49

Én nem nyomkodtam, viszont így utólag 1-2 ek búzadarát szórhatsz alá, ha esetleg nem csak aznap szeretnétek enni. Üdv: Évi néni

katalinka3
katalinka3 Wed, 2013-03-06 08:25

Katalinka3.
Én is láttam. Fel is írtam, hogy majd elkészítem. De most, hogy ilyen jól leírtad, el is mentem,
Köszönettel,
Katalinka3.nem keresgélek tovább.

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Wed, 2013-03-06 12:50

Jó sütést kívánok. Elképzeled, amint hajnalban kipattanok az ágyból és sötétben jegyzetelek? Így történt. Üdv: Évi néni

453
burgonya 60 dkg
finomliszt 25 dkg
vaj 8 dkg
gyümölcscukor 8 dkg
tojás 2 db
sütőpor 1 tk
vaj 1 ek
alma 1 kg
dió 10 dkg
barna cukor 3 ek
citrom 0.5 db
vanília kivonat 1 teáskanál
fahéj 1 tk