Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krumplis fánk kakaós porcukorral

Krumplis fánk kakaós porcukorral
Krumplis fánk kakaós porcukorral
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyerekek nagy kedvence, frissen az igazi.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A tálaláshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit héjában főzzük, forrón áttörjük, hagyjuk kihűlni.
  2. Az összes hozzávalót utána összegyúrjuk, lisztezett táblán rögtön kinyújtjuk. A liszt mennyisége függ attól, mennyi vizet tartalmaz a krumpli. A lényeg, hogy ruganyos, de ne kemény legyen a tészta. (Nagyon pici tejben felfuttatható az élesztő, de belemorzsolni is elég.)
  3. Pogácsaszaggatóval vagy pohárral kiszaggatjuk.
  4. Egy órát pihenni hagyjuk.
  5. Forró zsiradékban megsütjük, előbb egyik (nem lisztes fele kerüljön alulra), majd másik oldalát.
  6. Papírtörlővel leitatjuk, és a kakaóval elkevert porcukorban megforgatjuk.
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 803
elküldve: 13
receptkönyvben: 128
elkészítve: 3/7
Facebookon megjelent: 1

szakács

Veres Mari

Mióta szakács: 2012.11.08.
44 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, Anyák napja, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fánk, burgonyafánk, krumplifánk

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

marti-82
marti-82 Tue, 2015-02-17 20:51

Nagyon finom lett ez a fánk,a gyerekeknek is nagyon ízlett!Köszi a receptet!!

redergabi
redergabi Sun, 2013-02-24 19:18

Megsütöttem a fánkot isteni finom lett. Én mondjuk felfuttattam az élesztőt, és egy pici tejet tettem hozzá, mert valószínű nem volt elég nedves a krumpli.
Mennyei finomak lettek, a családom csak úgy tömte magába!
Köszönöm a receptet!

Veres Mari
Veres Mari / Veres Mari Sun, 2013-02-24 21:45

Szia, nagyon örülök, hogy ízlett! Tél végén kevésbé "leves" már a krumpli, azért nem is írtam pontos lisztmennyiséget.

1461
finomliszt 70 dkg
burgonya 0.5 kg
tojás 3 db
élesztő 3 dkg
vaj 6 dkg
1 csipet
cukor 1 csipet
napraforgó olaj 3 dl
cukrozatlan kakaópor 1 teáskanál
porcukor 3 ek