Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krumplis fluta

Krumplis fluta
Krumplis fluta
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 25 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet a mamámtól tanultam. Lehet hogy sok háztatásban hasonlóan készítik el, igaz sok más variációját nem tudom elképzelni.

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Szeretjük édesen és sósan is. Édesen lekvárral, sósan pl: tejföllel.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit megpucoljuk, kisebb darabokra vágjuk és enyhén sós vízben megfőzzük. Ha kész, a vizet leöntjük róla, krumplinyomóval összetörjük, és hagyjuk kihűlni.
  2. Egy gyúródeszkára lisztet teszünk, úgy 1,5 maréknyit. Rátesszük a kihűlt krumplit és ráütjük a tojást, és 1 tk sót teszünk hozzá, megszórjuk bő liszttel és elkezdjük összegyúrni.
  3. A lisztet addig adagoljuk hozzá, amíg az állaga nem éri el a megfelelőt. Azaz: szépen lehessen nyújtani, ne ragadjon a deszkára, se a nyújtófára.
  4. Kiszaggatjuk vagy kockákra vágjuk, és nem túl forró olajban megsütjük. 
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 22
össznézettség: 41 605
elküldve: 9
receptkönyvben: 211
elkészítve: 7/12
Facebookon megjelent: 1

szakács

BackerMan

Mióta szakács: 2012.05.19.
39 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
kalória: magas
fogás: meleg előétel
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre

egyéb elnevezések

olajban sült krumplis pogácsa, burgonyás pogi olajban kisütve

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

farkas76
farkas76 Fri, 2013-03-08 12:01

Kedves BackerMan!
Szeretném kipróbálni a receptet, de érdekelne, hogy kb. milyen vastagra kell elnyújtani a tésztát. Köszönöm a segítséget

Sz-es
BackerMan / Sz-es Fri, 2013-03-08 20:28

Szia!
Kb. 1- 1,5 cm vastagra szoktam nyújtani. Lehet vastagabbra is, de akkor kicsit tovább kell sütni, vigyázzunk olyankor nehogy megégjen.
Jó sütögetést!

Sz-es
BackerMan / Sz-es Mon, 2013-03-04 12:49

Örülök, hogy tetszik. Nálunk is bableves után készült. :)
Általában nálunk is egyszerű szokott lenni, az az négyzet, téglalap, vagy ahogy sikerül . :) De mivel van egy 2 éves kisfiam és egyre gyakrabban van mellettem mikor tésztát gyúrok így valami formát is kellet neki adni, hogy ő is élvezettel tudja szaggatni, és a fogyasztása is nagyobb izgalom lett. :)

Föfi Kata
Föfi Kata Sun, 2013-03-03 17:43

De jó, hogy feltetted! Mi is nagyon szeretjük. A bableves utánra szoktam készíteni. Kb. a duplája mennyiségű tésztát gyúrok, a feléből gombóc lesz a levesbe, a másik részéből ez az olajban sült lepényke, amit mi "tacskelnak" hívunk. Ki-ki kedve szerint tejfölösen-sósan vagy lekvárral, illetve fahájas porcukorral eszi. Igazi kalóriabomba, de finom!

Koszider
koszider / Koszider Sun, 2013-03-03 11:04

Jaj, de szép, hogy formával szúrtad ki! Kitűnő ötlet, átveszem! (Miért csak a karácsonyi mézes lehet csillag alakú?)
Üdvözöl: Koszider

649
burgonya 1 kg
tojás 1 db
0 ízlés szerint
finomliszt 30 dkg
napraforgó olaj 2 dl