Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krumplis-hagymás pogácsa

Krumplis-hagymás pogácsa
Krumplis-hagymás pogácsa
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Aki a sós pogácsát szereti, egy kicsivel több sót tegyen bele, mert a hagyma édességét egy kicsit ellensúlyozni kell.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Kiváló sör vagy borkorcsolya, de csak úgy nassolásra is ajánlom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit megpucoljuk, és hasábokra vágva sós vízben megfőzzük. A hagymát apróra vágjuk, és a zsíron megpirítjuk.
  2. Ha a krumpli kész, még forrón összetörjük, és kihűtjük.
  3. A többi hozzávalóból a krumplival és a hagymával közepesen kemény tésztát gyúrunk.
  4. Letakarva egy órát kelesztjük.
  5. Ha megkelt, kinyújtjuk kb. ujjnyi vastagra, kiszaggatjuk, és kb. 30-40 percig kelesztjük.
  6. Ha megkelt, lekenjük sózott, felvert tojással, és megsütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 289
elküldve: 1
receptkönyvben: 50
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Czápika

Mióta szakács: 2011.08.29.
29 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
kategória: pogácsa
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

Hagymás-krumplis pogácsa, burgonyás pogácsa hagymával, vöröshagymás-krumplis pogácsa

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

655
finomliszt 50 dkg
burgonya 30 dkg
vaj 12 dkg
sertészsír 5 dkg
tojás 2 db
tejföl 2 dl
1 ek
élesztő 3 dkg
cukor 1 teáskanál
vöröshagyma 1 nagy fej