Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krumplis-káposztás egytál pataki tálban

Krumplis-káposztás egytál pataki tálban
Krumplis-káposztás egytál pataki tálban
110 perc / előkészület: 20 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám tépte ki a receptet egy régi Meglepetés újságból. Itt volt az idő, hogy kipróbáljam, és nem csalódtam benne.

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Ha laktató ételre van szükségünk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pataki tálat az előírásnak megfelelően vízbe áztatjuk legalább fél órára.
  2. A burgonyát és a káposztát jól elkeverjük, és a tálba elkezdjük rétegezni, közben a kolbászt is betesszük a rétegek közé.
  3. Öntünk rá 1-2 dl vizet, majd a tetejére tesszük a vékonyra szeletelt szalonnát.
  4. Lefedjük a tetejével, és a hideg sütőbe tesszük, majd 200 fokra állítva a sütőt kb. másfél óráig sütjük.
  5. Időnként kivesszük, és megnézzük kell-e alá víz. Ilyenkor a káposzta puhaságát is ellenőrizzük.
  6. Tejföllel tálaljuk. (Ha valaki akarja, a rétegek közé is tehet tejfölt.)
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 21
össznézettség: 17 325
elküldve: 7
receptkönyvben: 286
elkészítve: 11/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Boszi

Mióta szakács: 2012.02.16.
159 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: római tál receptek
szezon: tél
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

római tálban sült káposztás krumpli, savanyú káposztás burgonya römertopfban, kolbászos káposzta krumplival

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

oreganyo
oreganyo Wed, 2019-12-18 08:26

Nem tudom elképzelni, hogy a nyers reszelt krumpli, hogy sül meg a gőzben? vagy talán főtt reszelt vagy összetört krumpli?
Öreganyó

Gyugyu59
Gyugyu59 Tue, 2015-06-02 22:36

Kedves Boszi ! A képen látható kajának vajmi kevés köze van az alatta leírtakhoz...Minő finomságot rejt a kép???
,,,

Boszi13
Boszi / Boszi13 Wed, 2015-06-03 16:37

Nem tudom mire gondol. A képen az alatta leírtak szerint készült étel látható. A hozzászólásokban is található olyan aki elkészítette és nem jelezte, hogy gond lenne a recepttel.

takacsk
Takács Katalin / takacsk Thu, 2014-01-30 09:33

Köszönöm a receptet. Kipróbálom, Úgy gondoltam,hogy változtatok egy kicsit rajta, mert egy kis piros paprikát és gerslit is tennék bele. Mi a véleményetek?

Boszi13
Boszi / Boszi13 Sun, 2014-02-02 20:40

Örülök ha tetszett! Nagyon jó ötlet, legközelebb én is megpróbálom!

Boszi13
Boszi / Boszi13 Mon, 2012-12-17 11:41

Sziasztok! Igen, úgy gondoltam a rétegezést, hogy a 2. réteg a kolbász. Valóban laktató kajcsi!
Üdv. Marcsi-Boszi

zeparr
zeparr Sun, 2012-12-16 22:10

Kedves Boszi!
Lehet, hogy én értelmezem rosszul, de nem nagyon értem, hogy hogyan lesznek rétegek, ha előtte összekevered a krumplit a káposztával. Leírnád nekem ezt a második pontot részletesebben?

Köszönöm:
Vera

Marosvölgyi Krisztina
Marosvölgyi Krisztina Mon, 2012-12-17 08:26

Kedves Vera!
Szerintem úgy érti, hogy a káposztás-burgonyát teszi egy rétegben alulra, majd a következő rétegben a karikázott kolbászt, amire szintén a káposztával kevert krumplit .. stb. ameddig tartanak a hozzávalók :-) Biztos nagyon laktató és hamar elkészül.

475
burgonya 80 dkg
savanyú káposzta 1 kg
lángolt kolbász 10 dkg
füstölt szalonna 15 dkg
0 ízlés szerint
tejföl 150 g