Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krumplis-kefires-rozsos kenyér

Krumplis-kefires-rozsos kenyér
Krumplis-kefires-rozsos kenyér
105 perc / előkészület: 15 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom... Hobbi szakácsként eljött a pillanat, hogy a kenyeret is süssek. Több receptet is kipróbáltam, de mindig tömött és kemény héjú kenyér lett a végeredmény. Aztán több élesztővel és vízzel egészítettem ki a receptet, és spontán módon a víz egy részét kefirrel helyettesítettem, ami már bevált a lángos készítésnél is. A feleségem javaslatára egy főtt krumpli is került hozzá. Kenyérsütő formákat is vásároltunk, így a forma miatt könnyebb szeletelni. Bár a tészta így kissé ragadós volt, de a kenyér lágy lett, és mivel nem kentem meg a tetejét vízzel, így az nem lett kemény.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt és a cukrot 2 dl meleg vízben feloldjuk. A krumplikat megfőzzük, és összetörjük.
  2. A hozzávalókat összekeverjük egy tálban, hozzáadjuk az élesztős vizet, és szükség szerint még 2 dl-t. Géppel vagy kézzel dagasztjuk.
  3. Keleszteni, 1 órára lefedve félretesszük.
  4. Újra átgyúrjuk.
  5. Ismét hagyjuk kelni egy fél órát, és ha kellően megkelt, akkor sütőformákba tesszük.
  6. Kevés vizet melléhelyezve 1-1,5 órát sütjük.
  7. Jó étvágyat kívánok!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 097
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

István mester

Mióta szakács: 2013.09.03.
49 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

rozskenyér, krumplis rozskenyér, kefires rozskenyér

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

670
instant élesztő 14 g
cukor 1 csapott ek
víz 4 dl
burgonya 2 közepes db
rozsliszt 100 dkg
kaukázusi kefir 3 dl
napraforgó olaj 2 ek
1.5 ek