Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krumplis knédli Évi nénitől

Krumplis knédli Évi nénitől
Krumplis knédli Évi nénitől
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Először készítettem ilyen ételt, mivel a vadashoz krumplifánkot szoktam sütni. Nehezen választottam a sokféle receptből, mivel olyan bőséges a választék, ha valaki ezt keresi. A krumpli is úgy került bele, hogy a kolléganőm kérdezte, hogy krumplis lesz-e a knédli. Így az lett.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megfőtt borgonyát összetörjük.
  2. 1/2 dl tejen a cukorral az élesztőt felfuttatjuk, a krumplihoz tesszük.
  3. Hozzáadjuk a joghurtot, a lisztet, sót és a tojást, rugalmas tésztát dagasztunk belőle, egy órát kelesztjük.
  4. Ha megkelt, 4 részre osztjuk, cipókat formálunk belőle, és vízgőz felett (úgy, hogy nehogy a tészta a forró vízhez érjen), alatt készre főzzük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 23 854
elküldve: 6
receptkönyvben: 170
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: cseh
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: köretek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: köret
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

joghurtos-krumplis knédli, burgonyás knédli

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sat, 2018-01-06 10:54

Hű de szemfüles vagy. Köszönöm, hogy szóltál. Természetesen belegyúrtam. Máris javítom.
Üdv: Évi néni

195
burgonya 10 dkg
finomliszt 35 dkg
friss élesztő 2 dkg
cukor 0.5 ek
tojás 1 db
1 teáskanál
joghurt 2 dl