Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krumplis lángos Fakalántól

Krumplis lángos Fakalántól
Krumplis lángos Fakalántól
75 perc / előkészület: 60 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csak annyit süssünk ki belőle, amennyi frissen elfogy, mert a többi tészta kisebb tálba helyezve, folpackkal lefedve 1-2 napig hűtőben tárolható, bármikor kisüthető.

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát sós vízben megfőzzük - vagy héjában vagy kockára vágva - , félre tesszük hűlni.
  2. Kimérjük a hozzávalókat.
  3. Egy tálba tesszük a lisztet, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a sót, a tejfölt és a langyos tejet. Alaposan összegyúrjuk, kidolgozzuk a tésztát és letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük.
  4. Egy lábosban az étolajt megmelegítjük, nem szabad forrónak lennie. Egy kis darab tésztával sütési próbát végzünk.
  5. Közben olajba mártott evőkanállal almányi darabot veszünk a tésztából lángos formára húzogatjuk, és az olajba helyezzük. Fedő alatt 1-2 percig sütjük, majd a fedőt levesszük, a lángost megfordítjuk, mindkét oldalán kicsit pirosra sütjük.
  6. Sóval, fokhagymával, tejföllel, sajttal tálaljuk tetszés szerint.
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 627
elküldve: 0
receptkönyvben: 59
elkészítve: 2/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Vica Konyha

Mióta szakács: 2012.02.09.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: lángos
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 10 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

burgonyás lángos, krumplilángos, lángos

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

964
burgonya 1 db
finomliszt 50 dkg
élesztő 2.5 dkg
tej 2.5 dl
tejföl 2 ek
1 kk
napraforgó olaj 10 dl