Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krumplis lángoska

Krumplis lángoska
Krumplis lángoska
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Télen egy bögre forró teával nagyon jól tud esni.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, megfőzzük.
  2. Krumplinyomóval összetörjük. Félretesszük, hogy langyosra hűljön.
  3. Hozzáadjuk a sót, a lisztet és a tojást. Gyúrható tésztát kapunk.
  4. Az olajat odatesszük melegedni.
  5. Kb. 0,5 - 1 cm-re kinyújtuk a tésztát, téglalapokat vágunk belőle.
  6. Nem túl forró olajban aranybarnára sütjük a lángosokat.
  7. Ha egy-egy adag elkészült, papírtörlővel kibélelt edénybe szedjük őket és megsózzuk.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 22 316
elküldve: 8
receptkönyvben: 229
elkészítve: 8/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Pimkie

Mióta szakács: 2012.04.25.
53 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: lángos
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

krumplis lángos, lángos, burgonyás lángos

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

P.Klára
P.Klára Fri, 2014-12-19 08:03

Itt forgatom hajnal óta az agyam, mit készítsek a tegnapról maradt gyümölcsleveshez? Ne legyen húsos, és ne legyen főtt tészta - mert azt nem szereti a párom. És eszembe jutott anyukám sokféle lángoskája, milyen jóízűen ettük fokhagymás tejföllel. Ez talán hasonló lesz. Ma megpróbálom, mert egyszer alkottam valami ilyenfélét. Köszi a receptet:)

1439
burgonya 330 g
1 kk
tojás 1 db
finomliszt 100 g
napraforgó olaj 3 dl