Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krumplis-májfasírt kocka

Krumplis-májfasírt kocka
Krumplis-májfasírt kocka
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük a májat, így ez is egyik változata a májfasírtnak, amit szoktunk készíteni.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A májat ledaráljuk, a krumplit lereszeljük.
  2. A tojások fehérjét habbá keverjük, a sárgákat a margarinnal kikeverjük, a hagymát apróra vágjuk, olajon aranybarnára pirítjuk.
  3. A májhoz hozzákeverjük a kinyomkodott krumplit, a margarinos tojássárgákat, a grízt, a hagymát, a zúzott fokhagymát, sót, borsot végül a habot.
  4. Olajjal kikent tepsibe öntjük, és megsütjük.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 441
elküldve: 0
receptkönyvben: 70
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Angie-30

Mióta szakács: 2011.10.11.
355 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fasírt májjal, májas fasírt, burgonyás májfasírt

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kicsivik
kicsivik / kicsivik Wed, 2012-07-04 08:57

Csak 18 év felettieknek! :-) Nem vagyok finnyás, és májat is kapartam már el májgombóchoz, de azt hiszem sertésmájat soha többé nem fogok darálni. Nem győztem súrolni a véres ragacsot és hipóztam mindent, amihez csak hozzáért, hogy a szagot eltüntessem.
Angie, ez nem a receptet minősíti, szó sincs róla, a fasírt finom lett, csak az én idegzetem bizonyult gyengének. Van esetleg valami trükköd a májdarálás barátságosabbá tételéhez?
Üdv: Viki

466
sertésmáj 50 dkg
burgonya 50 dkg
lila hagyma 2 kis fej
napraforgó olaj 1 ek
fokhagyma 2 gerezd
margarin 5 dkg
tojás 2 db
búzadara 5 evőkanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek