Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krumplis pite

Krumplis pite
Krumplis pite
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez is gyermekkorom finomságai közül való, Nagyikám tudta a Drága nagyon-nagyon finoman. Ezt a receptet visszük tovább mi is a húgommal a családban, nagyon népszerű, mert gyors és tényleg finom. Egy jó rántott levessel gyors ebédként vagy bableves, gulyás mellé is tálalható, vagy egyszerűen ha valami sós finomságra vágyik az ember fia, lánya. :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kapcsoljuk be a sütőt, és kezdjük el melegíteni - 200 fokra. Hámozzuk meg a krumplikat, gyaluljuk le, sózzuk be 1 enyhén púpozott mokkáskanál sóval, és tegyük félre.
  2. A lisztet, a 2 mokkáskanál sót és a tojásokat tegyük egy tálba, kezdjük el őket összekverni, a tejet pedig adagoljuk hozzá fokozatosan
  3. Mikor a tészta elkészült, egy nagy tepsibe tegyünk sütőtapírt, locsoljunk el rajta egy evőkanál olajat, és kezdjük el lerakni a krumplikarikákat. A krumplit ki lehet nyomkodni lerakás előtt a sós létől, de nem szükséges. Ügyeljünk arra, hogy 2 rétegnél több ne legyen a krumpliból a tepsiben. Ha maradt néhány karika krumpli, azért azt ne dobjuk ki, hanem a mélyedésekbe, meg ahol vékonyabb a rétegezés el lehet helyezni.
  4. Mikor ez megvan, öntsük rá a tésztát, szórjuk meg a reszelt sajttal, és végül locsoljunk a tetejére 2 evőkanál olajat, és mehet is az előmelegített sütőbe.
  5. Süssük a pitét 200 fokon hőlégkeveréssel 15 percig, majd mérsékeljük a hőt 150 fokra, és így süssük még további 15 percig.
  6. Ezután már nincs is más dolgunk, csak kivenni, kb. 1 percig hagyni, majd még azon melegen felszeletelni és tálcára, tányérra halmozni a ronda, de igazán NAGYON FINOM piteszeleteket. :)
  7. TIPP: A tésztába még lehet rakni sonkadarabokat, vagy akár fűszerezhető is.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 39x39 cm
  • elkészítettem: 18 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 11 474
elküldve: 9
receptkönyvben: 221
elkészítve: 5/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Boboj

Mióta szakács: 2012.04.07.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

krumplis lepény, burgonyával rétegzett pite, burgonyás pite

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

evaneo
Oli(E)va / evaneo Thu, 2012-05-03 22:12

Szia Aniko, elkeszitettem, szuper! Legkozelebb kevesebb tesztaval ennyi krumplihoz, es egy kicsit ropogosabbra sutom, az ize fantasztikus. Van meg tobb regi recepted? Nagyon szeretem az egyszeru eteleket, amikben minden alapanyagnak lehet erezni az izet...

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2012-04-29 08:59

Kedves Boboj!

Köszönöm, örülök, hogy Neked is a zöldborsó leves kedvenc.:-)))

Biztos, hogy máskor is el fogom készíteni.:-))
Finom, laktató, annyira jó, hogy egy olyan étel, amit nem kell túlkomplikálni: úgy jó, ahogy van, finom és nagyszerűűűű!!:-)))

Köszönjük telik a hétvége, kellemes programokkal töltve.:-)
Viszont szép napokat, jó pihenést és némi sütés-főzést.
Ha van ilyen régi családis reci, én várom, hogy megoszd velünk.:-)

Éva-Anyóca (Éva)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2012-04-28 23:41

Én elmentettem, és a szombati ebédünk ő volt.:-))
Igaz, zöldborsó leves volt előtte.
Egyszerű, finom, nem túl melós,- eleinte azért figyeltem, de rájöttem, nem bonyolult,- máskor is jöhet, mert csak kiraktam a tálalóra, és mire észbe kaptam, már el is fogyott...köszönöm, finom, a régi étel,(nagyiktól,dédiktől), az sokszor jobb, és annyira jó, hogy meg vannak őrizve, a titkos , féltve őrzött reci a családoknál.:-))

Még egyszer köszönöm.:-))
Szép hétvégét kívánok!

Éva-Anyóca

Boboj
Boboj / Boboj Sun, 2012-04-29 05:13

Nyami!!!! Zöldborsó leves :) A KEDVENCEM :) Nagyon örülök, hogy ízlett a pite, egészségetekre! Egyébként én is ezért szeretem, mert nem bonyolult, gyorsan megvan. Egy átrohant szombat délelőtt után például - ha hajnalban nem volt kedvem főzni - a legszuperebb ebédet lehet vele rittyenteni egy kis tojglilevessel :)

Neked is nagyon szép hétvégét!!!

Üdv:

Boboj - Anikó

evaneo
Oli(E)va / evaneo Fri, 2012-04-27 16:29

Koszi, akkor holnap babgulyas krumplis pitevel...:) Hany kilometer kell ehhez legyalogolni...?

Panita
Panita Fri, 2012-04-27 11:57

Kedves Boboj! Ezt a pitét olyannak tudom elképzelni, mint a krumpliprósza. Azt hiszem este nekiveselkedek és meggyártom a családnak. :)

Boboj
Boboj / Boboj Fri, 2012-04-27 13:19

Kedves Panita,

egyetek egy igazán jót! Olyan lesz mintha palacsintatésztás krumpli lenne :)

Boboj
Boboj / Boboj Fri, 2012-04-27 13:18

Szia evaneo,

normál bögre, a 2,5 decis :) fincsi lesz meglátod, és rettentően eteti magát! Már majd' kipukkadsz, de még mindig ennéd :)

788
finomliszt 2 bögre
tojás 5 db
tej 0.5 l
3 kk
napraforgó olaj 3 ek
sajt 15 dkg
burgonya 12 közepes db