Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krumplis pogácsa 11.

Krumplis pogácsa 11.
Krumplis pogácsa 11.
34 perc / előkészület: 30 perc sütés: 4 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt az ételt nagymamám nem készítette annak idején, akitől az összes krumplis tészta készítési fortélyt ellestem. Viszont annál többet a laskát!  "Örökbefogadott" dédinknél láttam a krumplis pogácsa elkészítését, és gondoltam, hogy kipróbálom, biztos kedvelni fogják a gyerkőceim, mivel az összes krumplis tésztát szeretik!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az alap a krumplis tészta, amiből gombócot, nudlit szoktunk készíteni. A krumplit enyhén sós vízben, héjában megfőzzük. Majd leszűrjük, még melegen meghámozzuk, áttörjük, majd lazán szétterítjük, és hagyjuk langyosra hűlni.
  2. Hozzáadunk 30 g vajat/margarint, 1 csipet sót, aztán egyenletesen a tetejére szitáljuk a lisztet, és lágy, rugalmas tésztává gyúrjuk - a liszt pontos mennyisége attól függ, mennyire lisztes, illetve vizes maga a krumpli. Konyharuhával letakarjuk, és 10-15 percet pihentetjük.
  3. A tésztát 1/2 cm vastag lapra nyújtjuk, majd pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.
  4. A pogácsákat forró olajban mindkét oldalukon szép pirosra sütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 32 589
elküldve: 0
receptkönyvben: 288
elkészítve: 11/21
Facebookon megjelent: -

szakács

Hossó Anita

Mióta szakács: 2011.05.23.
154 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

burgonyás pogácsa, egyszerű krumplis pogi

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ercsike68
ercsike68 Tue, 2012-04-24 18:02

Szia Anita! A gölögyin leves alapja ugyanez mint a krumplipogácsának vagy éppen a szilvásgombócnak. Egyszerű zöldségleves és abba főzte bele anyukám a kis gombócokat. Egyébként nem tudom hogy tényleg ez a neve, mi igy hivtuk. További szép napot kivánok,és köszönöm a recepteket nagyon tetszenek. Erika

ercsike68
ercsike68 Fri, 2012-04-20 18:27

De sokat ettem gyerek koromban. Anyukám mindig a gölögyin leves után ezt csinált. Köszönöm , hogy eszembe juttattad!!!

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Sat, 2012-04-21 23:48

Nagyon örülök, hogy sikerült emlékeket felidézni Benned! Megkérdezhetem, hogy a "gölögyin" leves milyen? Nem ismerem... és érdekelnek ezek a régi vagy különböző tájegységre jellemző étel elnevezések.
Üdvözlettel:
Anita

herika2483
herika2483 Sun, 2011-12-11 11:10

Nagyon finom, köszi a receptet! A mamám annyi különbséggel csinálta, hogy nem olajban sütötte ki, hanem tepsiben, mindkét oldalát megsütötte. :)

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Mon, 2011-07-11 18:15

Azért jók ezek az ételek, mert jókat ehetünk, és közben együtt nosztalgiázhatunk is! És tovább is adjuk ezeket a fogásokat, hiszen mi is főzzük/sütjük gyermekeinknek :-)!

méhecske
méhecske Sun, 2011-07-10 14:08

Drága Nagyikám sütött ilyet mindig nekem:( De lám, él az emléke...hiszen Én is sütöm olykor a manóimnak:)
Köszönöm.

meher
meher Sun, 2011-07-10 09:31

Porcukorral és lekvárral is nagyon finom, csak akkor kevesebb só kell a tésztába.

JéHeléna
JéHeléna / JéHeléna Sun, 2011-07-10 09:25

 Mi is szoktunk otthon ilyet csinálni, csak mi ezt nem pogácsának hanem puffancsnak szoktuk nevezni :)

893
burgonya 1 kg
finomliszt 350 g
0 ízlés szerint
margarin 30 g
napraforgó olaj 2 dl