Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krumplis pogácsa 2.

Krumplis pogácsa 2.
Krumplis pogácsa 2.
55 perc / előkészület: 20 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A receptet apukám egy újságban figyelte ki, ami eredetileg pizzatészta receptnek indult. Anyuval nekiláttunk a pogácsakészítésnek, és az eredeti receptet igencsak kiegészítve alkottuk meg ezt a krumplis pogácsát.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt a langyos cukros vízben felfuttatjuk.
  2. A krumplit sós vízben megfőzzük és összetörjük.
  3. Az alapanyagokat a felfuttatott élesztővel és a tört krumplival jól összedolgozzuk.
  4. A tésztát 1 órán át kelesztjük.
  5. Deszkán ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk a tésztát, a tetejét bevagdaljuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  6. A pogácsát sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, majd további fél órán át pihentetjük.
  7. A tészta tetejét felvert tojással megkenjük.
  8. Előmelegített 170°C-os előmelegített sütőben, légkeverésen 30-35 perc alatt megsütjük.

 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 27 623
elküldve: 1
receptkönyvben: 109
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Beácska

Mióta szakács: 2008.04.25.
104 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

burgonyás pogácsa

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

795
finomliszt 50 dkg
tojássárgája 1 db
2 kk
vaj 10 dkg
tejföl 150 g
olívaolaj 1 ek
burgonya 2 közepes db
élesztő 2.5 dkg
víz 0.5 dl
cukor 0.5 teáskanál
tojás 1 db