Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krumplis pogácsa 5. - hajtogatott

Krumplis pogácsa 5. - hajtogatott
Krumplis pogácsa 5. - hajtogatott
55 perc / előkészület: 25 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyerekkoromban is nagyon szerettem, és most is nagy családi kedvenc, mindemellett nagyon egyszerű!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit megpucoljuk, felkockázzuk, és megfőzzük.
  2. Ha kihűlt, hozzákeverjük a lisztet és a zsírt, és adunk hozzá sót. Annyi liszt kell, amennyit felvesz (ez függ a krumplitól, a liszttől), és gyúrható tészta legyen. 
  3. Amikor megvan a tésztánk, lisztezett alapon kinyújtjuk, és téglalapokat vágunk belőlük, ezeket kétszer összehajtjuk, és mehet is a sütőbe.
  4. Amikor pirul/ barnul az alsó oldala, megfordítjuk, és ezt az oldalt is megsütjük.
  5. Ha megsült, kivesszük óvatosan, mert a belseje nagyon forró, gyorsabb hűlés érdekében kihajtogathatjuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 21 143
elküldve: 1
receptkönyvben: 155
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

zsuzso100

Mióta szakács: 2009.07.03.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
kategória: pogácsa
mikor: tízórai, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

krumplis lepény zsírral

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vaksi
vaksi Sun, 2015-05-17 10:26

Szia! Ez a pogácsa csak frissen, melegen, a sütőből kivéve jó, vagy fél nap múlva, kihűlve is?
(Tetszik, hogy a hasonló receptekhez képest ebben sokkal kevesebb a zsiradék, ám pont a kevés zsiradék miatt kérdezem, hogy nem szárad-e ki, mire kihűl. Nem azonnal ennénk, hanem csak pár óra múlva.)

740
burgonya 1.5 kg
finomliszt 50 dkg
0 ízlés szerint
disznózsír 2 ek