Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krumplis pogácsa 7.

Krumplis pogácsa 7.
Krumplis pogácsa 7.
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (50)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A család kedvence, szinte még langyosan elfogy az egész, pedig ez tulajdonképpen dupla adag. Aki kóstolja, mindenki kéri a receptjét. Szerencsére könnyű megjegyezni: 60-40-20.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A megkenéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit héjában megfőzzük, megpucoljuk, majd összetörjük. Ha nincs sok időnk, a krumplit nagyobb kockákra vágva főzzük meg, úgy is jó lesz az eredmény.
  2. A liszthez adjuk a sót, majd a hideg zsírral elmorzsoljuk. (Én dagasztógéppel szoktam, mert így nem olvad meg a zsír a kézmelegtől, és finomabb lesz a tészta.)
  3. Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben, és a liszthez keverjük.
  4. A kihűlt krumplit is a tésztához vegyítjük, és gyorsan összedolgozzuk. Mehet bele 1 ek tejföl is, de ne legyen túl lágy a tészta.
  5. Jó fél órát pihentetjük letakarva, majd ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, a tetejét bevagdossuk, és kis pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Két kézzel oldalról meghengergetjük, hogy formásabbak legyenek, tepsibe rakjuk, és ekkor kenjük meg a tetejüket tojással.
  6. Előmelegített jó meleg sütőben sütjük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 12
össznézettség: 41 122
elküldve: 13
receptkönyvben: 573
elkészítve: 36/47
Facebookon megjelent: -

szakács

Fahéj

Mióta szakács: 2010.07.27.
288 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, buli receptek, szilveszter
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: pogácsa
mikor: tízórai, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

zsírral készült burgonyás pogácsa

Hozzászólások (50)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsokasp
zsokasp Sat, 2014-11-22 19:03

Most vettem ki a sütőből, nagyon finom lett!! Köszönöm, a párom kedvence a krumplis pogi, ezt a receptet tartom meg :)

szandokan
szandokan Tue, 2013-12-31 18:55

Kedves Fahéj!

A buli pogi már a sütőben!!!!!!!!!!!!!!!! B.U.É.K.!!!!!!!!!!!

Szandokán

Fahéj
Fahéj / Fahéj Wed, 2014-01-01 16:58

Azóta már gondolom, morzsája sincs. :)))
Neked is boldog új évet!
Fahéj

cct
cct Sun, 2013-12-29 10:20

Kedves Fahéj!
Köszönöm ezt a csodareceptet: ilyen finom, pihe-puha pogikat még soha nem sütöttem!
És - nem mellékesen - szépségesek is lettek! :)

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sun, 2013-12-29 16:58

Örülök,hogy nem csalódtál a receptben. Mi is nagyon szeretjük.
Üdv: Fahéj

szandokan
szandokan Sat, 2013-11-02 15:47

Kedves Fahéj !

Ma csak "úgy" dumálgatunk este a barátainkkal ( ja egy kis rozé is lesz) de a pogid már a sütőbe pirulgat! Mert tudod NEM LEHET MEGUNNI!!!!!!!!!!!! Köszi mégegyszer: Szandokán

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sun, 2013-11-03 00:30

Hát akkor kellemes időtöltést a pogi meg a rozé mellett! :) Örülök, hogy ízlik ez a pogácsa.
Üdv: Fahéj

Burky
Burky Sat, 2013-10-26 20:54

Értem! Köszönöm a válaszod, majd próbálkozom még :) Nem adom fel!

Burky
Burky Sat, 2013-10-26 00:27

vagy az a gond,hogy nem hőlégkeveréses sütőben sültek, hanem simában, alul-felül sütési módban. ?

Burky
Burky Sat, 2013-10-26 00:26

vagy az a gond,hogy nem hőlégkeveréses sütőben sültek, hanem simában, alul-felül sütési módban. ?

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sat, 2013-10-26 08:23

Nem hiszem, hogy a hőlégkeverés hiánya gond lenne. Annyi minden jöhet össze, ami miatt nem olyan a pogácsa, amilyennek szeretnénk. A liszt is ludas lehet, de még a krumpli is, ha nem az a szétomlós fajta. Egyébként ez a pogi nem a morzsalékos fajta, inkább olyan puha, rugalmas a belseje.

Burky
Burky Sat, 2013-10-26 00:21

igen 1 óráig kelesztettem, az első adagot kb 15 percig pihentettem a tepsiben, a tōbbit fėl òràig biztos. Duplàjàra kelt, mind kiszagatott pogi.

Burky
Burky Fri, 2013-10-25 13:58

Finom ízű lett, de nekem olyan sűrű lett a közepe, mint a szivacs. Nem az a laza, pihe-puha. Nem tudja valaki, hogy miért? olyan mintha túl sok minden lenne benne és szét akarna pukkadni :D

Fahéj
Fahéj / Fahéj Fri, 2013-10-25 16:26

Hagytad pihenni a tésztát? Jó, ha kiszaggatva a tepsiben is pihenhet 15 percet. De az is lehet, hogy az élesztővel volt valami gond.

WebDragon
WebDragon Thu, 2013-04-11 17:25

Én annyiban változtattam, hogy ollóval csipkéztem... Köszi a receptet.. holnap ugyanezt sajttal készítem el..

Fahéj
Fahéj / Fahéj Thu, 2013-04-11 20:58

Jó ötlet az olló. Én kenyeret szoktam így "cifrázni" néha.
Üdv: Fahéj

szandokan
szandokan Sun, 2013-03-31 16:21

Szia!
Sokadszorra sütöm meg ezt a pogit :) Amilyen egyszerű olyan nagyszerű !!!!!Nálunk a száradással nincs gond mert egy esti haveros sörözésnél pikk-pakk elfogy !!!!! Néha turbózom magokkal( kömény-szezám,ha van szórom sajttal is) ja és nekem 1 csapott evőkanál só.Ma este is egy húsvéti borozós bulihoz készült hogy vigan várjuk a nyuszit::::::::)))))))))))Szép napot és köszi a receptet! Szandokán

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sun, 2013-03-31 20:09

Őrülök, hogy bevált ez az egyszerű és nagyszerű recept! Borozós bulihoz (is) tökéletes. :)))
Jó szórakozást! Fahéj

Edina1989
Edina1989 / Edina1989 Fri, 2012-12-21 11:21

Kedves Fahej!

Biztosan ki fogom probalni a többi pogacsa receptedet is, nagyon jol hangzik az összes! :)

Bekes Boldog Karacsonyi Ünnepeket kivanok Neked es Csaladodnak, es nem utolso sorban jo fozocskezest:)))

Üdv: Edina

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sat, 2012-12-22 08:57

Kedves Edina!
Köszönöm! Hát főzőcskézés az lesz bőségesen, meg sütkérezés is. Egyelőre még semmit se sütöttem (legalábbis itthonra), mert nem volt időm. Viszont mától enyém a pálya... :)
Én is áldott karácsonyt és boldog új évet kívánok Nektek!
Üdvözlettel: fahéj

Edina1989
Edina1989 / Edina1989 Sun, 2012-12-16 11:51

Szuper ez a recept, ma fogom masodszorra megsutni. Isteni finom es meg harmadnap is puha! Paromnak is nagyon izlett, Ö görög es neki szoktam kedveskeni magyar finomsagokkal. Egyszer sutottem sonkas turos pogacsat egy itteni recept alapjan, de borzalmas lett, masnap kemeny volt az egesz, es meg frissen sem volt ilyen isteni finom mint ez! Köszönöm megegyszer! Jo sutest fozest:) /es kerunk meg sok finom receptet/:))

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sun, 2012-12-16 15:31

Örülök, hogy bevált a recept. Mi is nagyon szeretjük, és pont a puhasága miatt. Bár a többi pogireceptem is finom puha pogikat eredményez, én csak ilyeneket sütök, mert itthon senki se szereti a ropogós, kemény, morzsákra robbanó pogácsát. :)
Üdv: Fahéj

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sat, 2012-10-13 20:41

:))) Én átvállalnék egy párat, de degeszre ettem magam túrófánkból.

anyanéna
anyanéna / anyanéna Sat, 2012-10-13 13:32

Kedves Mindenki!!
Most sült ki a pogim.
Az állaga klassz.
A só lett bele kevés.Szerintem.Nagyon finom "mellesleg". :)
Javaslok több sót mint 4 mokkáskanál, persze, ez is ízlés dolga.
Jó sütést kívánok!!
Szép hétvégét!!

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sat, 2012-10-13 20:40

Szia!
Igen, a só az ízlés dolga. Azonkívül ahány zacskó só, annyiféle, én azt vettem észre. Valószínűleg ez egy nagyon sós só lehetett, amiből én csak ennyit tettem bele. Megkockáztatom, hogy egy csapott ek-nyi se sok ennyi liszthez. :))
Örülök, hogy ízlik egyébként. :)
Üdv: Fahéj

somababa
somababa Sat, 2012-04-21 11:48

Kedves Fahéj! Életem első pogácsájaként most szedtem ki az első adagot és már sül is a másik! Nagyon finom lett! Köszönöm!

biribarika
biribarika / biribarika Thu, 2012-04-12 19:18

Ma én is megsütöttem,nagyon finom lett!A maradék krumplipüré került bele és a kislánykáim kedvéért sajt a tetejükre.Falták!Mi is! :)

vicácska
vicácska / vicácska Fri, 2012-02-10 15:58

Kedves Fahéj!
Én ma megcsináltam és nagyon jó lett! :-)
Csak annyiban lett más, hogy nem volt itthon tej
és így nem futtattam fel az élesztőt. Instant élesztőt
kevertem a lisztbe és így is nagyon finom lett! :-)
Köszönöm, hogy meg osztottad velünk ezt a nagyon jó
receptet! :-)
Üdv: Vica

Fahéj
Fahéj / Fahéj Fri, 2012-02-10 16:05

Kedves Vica!
Nagyon szívesen! Én sokszor sütöm, mi is nagyon szeretjük. Üdv: Fahéj

andora22
andora22 Sat, 2011-12-10 19:56

Naggggyon finom!Kívánságra olyan pogácsát kellett készítenem, amiben nincs tojás (tetejéről is lespóroltam). Kicsit még meg is bolondítottam, a krumplit édesre pirított hagymára törtem. Hmmm.... Mennyei lett! Köszönöm!

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sat, 2011-12-10 20:29

Hmm, édesre pirított hagymával? Jaj, az tényleg nagyon finom lehetett. Csak azért nem irigykedem, mert épp most vacsiztam lángost. :))
Üdv: Fahéj

Fahéj
Fahéj / Fahéj Fri, 2010-07-30 14:29

Kedves Kiren!
Gyorsan kell sütni, mondhatni forró sütőben, akkor nem szárad ki. Az én pogácsaszaggatóm kicsivel 4 cm-nél szélesebb, az pont jó méret, hogy jó puhák legyenek a pogácsák. A dobozolást nem tudom, mert ez a fajta pogi frissen a legjobb, másnapra már egy kicsit száraz.
Ja, és örülök, hogy ízlett!

Kiren
Kiren Fri, 2010-07-30 13:44

Pedig biza finom! :) És könnyű vele dolgozni - zsírral készítettem, nekem bejött. Mivel a kis pogácsákat szeretem, elsőre kicsit száraznak tűnik, de dobozolást követően biztos megpuhul. Javaslom, hogy nagyobb pogi-szaggatóval készítsétek.

Fahéj
Fahéj / Fahéj Fri, 2010-07-30 08:49

Kedves Andrea!
Hogyhogy nem finom? Nem hagytad ki belőle véletlenül a sót? Tojás nem kell bele, még senkinek sem hiányzott eddig, és senki sem találta ízetlennek, se aki ette, se aki sütötte. Sajnálom, hogy nem vált be.

andrea09
andrea09 Thu, 2010-07-29 19:11

Kedves Fahéj!
Megcsináltam ezt a nagyon dekoratív pogácsát. Szép lett,de nem finom.
Nem kellet volna bele tojás???
andrea09

uborkafa
uborkafa Thu, 2010-07-29 17:08

Kedves Fahéj!

Legalább 1 hozzászólásom hasznos lett, már érdemes volt(:

Szeretettel

uborkafa

Fahéj
Fahéj / Fahéj Thu, 2010-07-29 15:05

Kedves Uborkafa!
Ezen szomorkodom én is... Igaz, nemrég regisztráltam, de ha már receptem lehet fenn, akkor én mért nem? Nem értem.

kiskertész
kiskertész Thu, 2010-07-29 15:12

Kedves Fahéj!

Elnézést, az imént aktiváltuk az adatlapodat! Üdv: No Salty

uborkafa
uborkafa Thu, 2010-07-29 14:08

Kedves Fahéj!

Te illegalitásba vonultál? Miért ne lehet hozzáférni az adatlapodhoz?(:

Üdv

uborkafa

1084
finomliszt 60 dkg
burgonya 40 dkg
mangalica zsír 20 dkg
3 kk
élesztő 2 dkg
tej 50 ml
cukor 1 csipet
tojás 1 db