Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krumplis pogácsa Adritól

Krumplis pogácsa Adritól
Krumplis pogácsa Adritól
65 perc / előkészület: 8 perc főzés: 12 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Azért szeretem ezt sütni, mert könnyen variálható. Anyukám és a nagymamám úgy eszik, hogy félbevágják, és szilvalekvárral megkenik. Van, amikor felvágottal és zöldségekkel töltjük meg, és úgy fogyasztjuk. Nagyon finom csak magában is teával.

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy dl tejjel, kevés liszttel és cukorral kovászt készítünk, felfuttatjuk.
  2. A krumplit meghámozzuk, apróra vágjuk, és enyhén sós vízben megfőzzük. Ha kész, akkor durván összetörjük, és hagyjuk kihűlni.
  3. A tészta többi hozzávalóját összekeverjük a kovásszal, majd hozzáadjuk az áttört krumplit is és jól átgyúrjuk. Közepes puhára jól összegyúrjuk, majd hagyjuk kelni kb. 20-30 percig.
  4. Ha jól megkelt a tészta, akkor lisztezett deszkán még egyszer átgyúrjuk, és a legnagyobb pogácsaggatóval kiszaggatjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, majd 1 tojással megkenjük a tetejét.
  5. Előmelegített sütőben sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 27 575
elküldve: 2
receptkönyvben: 320
elkészítve: 8/19
Facebookon megjelent: -

szakács

a-édrienn

Mióta szakács: 2010.01.04.
87 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
nehézség: könnyű
kategória: pogácsa
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

burgonyás pogácsa, krumplis pogi szabadon töltve

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

hinta6
hinta6 Wed, 2012-02-01 15:36

Ma megsütöttem,az állaga szuper,de nekem nagyon sótlan lett,pedig a krumplit is sós vízben főztem,és még plusszban tettem a tésztába is sót.Szerintem a 2 tk-lal nagyon kevés bele.Egyébként jó lett.

a-Édrienn
a-édrienn / a-Édrienn Thu, 2012-02-02 10:39

Az az igazság, hogy én nyersen megszoktam kostólni, hogy mennyire sós. Nekem ennyi elég volt bele, de természetesen ha valaki sósabban szereti, akkor ízlés szerint sózza! :) Örülök, hogy ízlett ezt az apró bakit leszámítva! Üdv.: Adri

laurellia
laurellia Mon, 2012-01-16 11:55

Szia Adri,
Az 1. pontban leírt kovász készítéséhez langyos tejbe dobjuk a hozzávalókat + az 5 dkg élesztőt?
Vagy a 3. pontban leírtakhoz kell adni?
Elég kezdő vagyok, előre is köszönöm a választ!
lau

a-Édrienn
a-édrienn / a-Édrienn Mon, 2012-01-16 13:46

Szia laurellia!
A lanygos tejhez adjuk az élesztőt, pici cukrot és a lisztet. Majd a lisztet, zsírt, olajat, tojást és az élesztős tejet is hozzáadjuk, majd az áttört krumplit és szép tésztává dagasztjuk.
Sok sikert hozzá! :)
Üdv.: Adri

523
finomliszt 1 kg
burgonya 1 kg
élesztő 5 dkg
tej 2 dl
napraforgó olaj 6 ek
tojás 2 db
disznózsír 2 ek
cukor 1 teáskanál
2 teáskanál