Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krumplis pogácsa ahogy kuksi készíti

Krumplis pogácsa ahogy kuksi készíti
Krumplis pogácsa ahogy kuksi készíti
60 perc / előkészület: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igaz macerás, de könnyű és finom.

hozzávalók / 3 adag

A tésztához

A tetejére

ajánlat

Ha valami rágcsálnivaló sósat kívánunk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A liszthez hozzáadjuk a margarint, az áttört főtt burgonyát, sózzuk, beleütjük a tojások sárgáját.
  2. Közben a tejet meglangyosítjuk kevés cukorral, és felfuttatjuk az élesztőt benne, majd összedolgozzuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
  3. Utána kinyújtjuk, kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tojással lekenjük, kicsit még pihentetjük, majd kb. 180 fokon pirosra sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20×30 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 667
elküldve: 7
receptkönyvben: 77
elkészítve: 7/8
Facebookon megjelent: -

szakács

kuksi09

Mióta szakács: 2011.05.14.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel

egyéb elnevezések

burgonyás pogácsa, krumplis pogi

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

2010
finomliszt 1 kg
élesztő 5 dkg
burgonya 30 dkg
tojássárgája 2 db
3 ek
tej 3 dl
cukor 1 csipet
margarin 25 dkg
tojás 1 db