Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krumplis pogácsa Helga konyhájából

Krumplis pogácsa Helga konyhájából
Krumplis pogácsa Helga konyhájából
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik szomszédom kerti partiján ettem évekkel ezelőtt, azóta is rendszeresen sütöm, főleg gulyásleves, babgulyás mellé.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt langyos tejben a cukor hozzáadásával felfuttatjuk.
  2. 25 dkg margarint elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a burgonyanyomón áttört krumplit, sót, élesztős tejet, és összegyúrjuk.
  3. A tésztát kisodorjuk, és megkenjük a maradék 25 dkg margarinnal. Összehajtogatjuk.
  4. Megkelesztjük, sodorjuk, hajtogatjuk. Kétszer megismételjük.
  5. A tésztánkat két centi vastagra nyújtjuk, tetejét bevagdossuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Tetejét jó sós vízzel lekenjük, kelesztjük, és megsütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 8 998
elküldve: 1
receptkönyvben: 57
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Helga1

Mióta szakács: 2013.02.15.
150 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

krumplis pogácsa, burgonyás pogi, pogácsa

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

966
margarin 50 dkg
finomliszt 100 dkg
burgonya 25 dkg
friss élesztő 5 dkg
cukor 5 dkg
tej 2 dl
3 kávéskanál