Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krumplis pogácsa Nemes Vali konyhájából

Krumplis pogácsa Nemes Vali konyhájából
Krumplis pogácsa Nemes Vali konyhájából
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Délelőtt szóba került a krumplis pogácsa, és ihletet kaptam hozzá. Ilyenkor a melegben az a jó, hogy nagyon gyorsan megkel az élesztős süti, és ezért szívesen készítem.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Minden szezonban, nasinak vagy második fogásnak, ki hogyan szereti.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit kockára vágjuk, megfőzzük, és még melegen áttörjük, hagyjuk hűlni.
  2. Az élesztőt a cukorral felfuttatjuk.
  3. A kihűlt krumplit hozzáöntjük a liszthez, a többi hozzávalót is beleöntjük, és jól összegyúrjuk.
  4. Hagyjuk jól megkelni (kb. fél óra), majd kinyújtjuk, egyszer hajtogatjuk, és rögtön lehet szaggatni pogácsaszaggatóval.
  5. Tepsibe rakjuk, a tetejét egy tojással megkenjük, és 180 fokon kb. 25 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x45 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 248
elküldve: 4
receptkönyvben: 59
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Nemes Vali

Mióta szakács: 2010.09.14.
20 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

burgonyás pogácsa, krumplis pogácsa, burgonyás pogi

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

799
finomliszt 50 dkg
friss élesztő 3 dkg
sovány tej 4 dl
tejföl 15 g
cukor 3 dkg
3 kávéskanál
burgonya 35 dkg
napraforgó olaj 1 dl
tojás 1 db