Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krumplis rétes

Krumplis rétes
Krumplis rétes
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amikor először került az asztalra ez a finomság a hagyományos meggyes, túrós, tökös-mákos mellett, mindenki elcsodálkozott, mi ez a krémes finomság. Kóstolás után pudingos réteshez hasonlítható, és sokan kételkedtnek, hogy tényleg krumplis rétes-e. A gyúrt réteshez fele-fele arányban használtam rétes-, és zabpehelylisztet.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Készíthetjük gyúrt rétesből, de ha kevesebb az időnk, akkor bolti rétestésztából is megcsinálhatjuk a rétesünk.
  2. A töltelék hozzávalóit még melegen alaposan krémesre keverjük, majd hagyjuk kihűlni.
  3. A rétestésztáinkat kinyújtjuk tepsiméretűre, megtöltjük a krumplis töltelékkel, formázzuk, és óvatosan belehelyezzük a zsírozott tepsibe vagy a szilikonos sütőpapíros tepsibe. (A töltelék nálunk 4 rétesrúdba elegendő - kb. 5-6 ek rétesenként.)
  4. A rétesek tetejét megkenhetjük tojással, majd megsütjük, amíg aranybarna színű lesz a felülete.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 20 469
elküldve: 6
receptkönyvben: 175
elkészítve: 7/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Skorpió

Mióta szakács: 2010.07.30.
49 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, tízórai, uzsonna
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: rétes
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

rétes édes burgonyatöltelékkel, édes krumplis rétes

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Aginesz
Aginesz Mon, 2012-04-02 20:10

Kedves Skórpió!
Gyermekkorom nagy kedvence volt a krumplis rétes.De sajnos a receptet édesanyám már nemtudta rám hagyni,így nagyon megörültem mikor megtaláltam a receptedet.Hétvégén megcsináltam.Hamar el is fogyott.Még a szkeptikus gyermekeim is két kézzel tolták befele :))) Elmentettem,s örökül hagyom gyermekeimre.Köszönöm.

Skorpió
Skorpió / Skorpió Wed, 2012-04-04 22:07

Kedves Aginesz!

Nagyon örülök a kedves üzenetednek, és hogy mindenkinek ízlett :)
További jó sütögetést, és kellemes húsvétot: Skorpió

Beemarcsi
Beemarcsi Tue, 2011-09-13 17:32

Halihó! :)

Ezt a receptet tegnap találtam, és rögtön megtetszett, olyannyira, hogy ma ki is próbáltam. Szerintem hihetetlenül finom, anyukámnak is ízlett, ő pedig cukrász, szóval van érzéke a dologhoz. ;) Köszönöm, hogy megosztottad velünk, és mindenkit csak bátorítani tudok, hogy próbálja ki, mert akármennyire furinak is tűnhet első olvasásra a cukros krumpli, nagyon jó. Krémes, vaníliás... hmmm. Melegen a legfinomabb, mohóságom eredményeképp meg is égettem a nyelvemet, de így jár, aki torkos. :)
Üdv: Marcsi

Ui.: én réteslap helyett leveles tésztát használtam, szerintem egyszerűbb vele munkálkodni

Skorpió
Skorpió / Skorpió Tue, 2011-09-13 23:39

Szia Marcsi!
Nagyon örülünk, hogy Nálatok is bejött ez a recept!
Köszönjük a kedves hozzászólásod, ezzel máris jól végződött a napunk :)
További jó sütögetést, szép estét!
Üdv: Skorpió

816
réteslap 8 db
burgonya 90 dkg
cukor 35 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
tojássárgája 3 db
tejföl 10 ek
napraforgó olaj 1 ek
tojás 1 db