Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krumplis rétes Eszter mamától

Krumplis rétes Eszter mamától
Krumplis rétes Eszter mamától
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A klasszikustól kicsit eltérő, de nagyon finom rétesvariáció kedvenc nagyinktól, a 86 éves Eszter Mamától

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ha kedvünk szottyan igazi rétestésztát készíteni, itt a recept hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét habbá verjük. A töltelék hozzávalóit jól összekeverjük, végül óvatosan hozzákeverjük a felvert tojáshabot is.
  2. Leterítünk egy abroszt, összesen 3 db réteslapot egymásra fektetünk úgy, hogy közéjük csepegtetjük lehetőleg mindenhova az olvasztott zsírt.
  3. A tölteléket tenyérnyi vastagon a réteslap hosszabbik felének az alsó részére helyezzük bőségesen.
  4. A réteslapok alatt elhelyezett abrosz segítségével felcsavarjuk a réteslapokat úgy, hogy a töltelékes végénél kezdjük a tekerést.
  5. A feltekert réteslapok tetejét is megcsepegtetjük zsírral. Alsó-felső sütéssel 20 perc alatt 180 fokon szép barnára sütjük. Porcukorral megszórhatjuk, ha kihűlt.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 876
elküldve: 0
receptkönyvben: 18
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
960 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: szüret, húsvét, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: rétes
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

burgonyás rétes

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

826
réteslap 3 db
tojás 4 db
porcukor 4 ek
burgonya 2 db
tejföl 4 ek
dió 1 marék
sertészsír 25 dkg