Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krumplis-rozsos kenyér

Krumplis-rozsos kenyér
Krumplis-rozsos kenyér
60 perc / előkészület: 10 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyermekem rozskenyeret rendelt. Volt egy kevés krumplipürém, így azt használtam hozzá. Igaz, kevéssel több joghurtot tettem bele, mint ahogyan azt leírtam, ezért egy kicsit túllágyult a tészta (ez csak küllemi probléma), ezért javítottam is a receptem a fentiek szerint. Férjem csak mocsár kenyérnek hívja (miért?), de most is ezt eszi.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A langyos vízhez keverjük a mézet és az élesztőt, felfuttatjuk rajta.
  2. A tészta összetevőíből lágy tésztát gyúrunk, melyet 3/4 órát kelesztünk.
  3. Ha a tészta duplájára kelt, újra átgyúrjuk, kettévesszük, két hosszúkás veknit formálunk belőle.
  4. Sütőpaprral bélelt vagy teflon tepsibe fektetjük, 10 percig újra kelesztjük.
  5. 200 fokos sütőbe tesszük lefedve fóliával 30 percre, majd a fóliát levéve 15-20 percet pirítjuk 180 fokon.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 39x33 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 605
elküldve: 7
receptkönyvben: 44
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: szüret, húsvét, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: köret
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

rozskenyér, krumplikenyér, rozsos burgonyás kenyér

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2012-07-16 12:20

Lehet, hogy ott mások a lisztek. A sikér a búzából kivont fehérje, melyet elveszít a finomítással. Én biztos, ami biztos, teszek minden tésztába egy keveset. Sajnos nincs ötletem a pótlására. Esetleg ilyen értelembe nézz körül a neten, hogy nálatok milyen lehetőség van a búzafehérje pótlására. Üdv: Évi néni

riina
riina / riina Mon, 2012-07-16 06:38

Nagyon jol nez ki ez a kenyer, biztosan ki fogom probalni. Feltünt, hogy sokan hasznalnak sikert a hazi kenyerek keszitesenel. Itt (Esztorszag) viszont, senki meg csak nem is hallott rola es nem lehet kapni. Valyon lehet valamivel helyetesiteni?

429
rozsliszt 25 dkg
rozsliszt 15 dkg
kenyérliszt BL80 40 dkg
burgonyapüré 20 dkg
víz 2 dl
joghurt 3.5 g
napraforgó olaj 3 ek
méz 1 ek
1 tk
friss élesztő 2 dkg
sikér 1 ek