Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krumplis-tejfölös pogácsa

Krumplis-tejfölös pogácsa
Krumplis-tejfölös pogácsa
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ismét a maradékokhoz nyúltam, abból készítettem pogácsát.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kihűlt burgonyát meghámozzuk, kis lyukú reszelőn lereszeljük.
  2. Dagasztógép táljába mérjük az összes szoba hőmérsékletű hozzávalót, és tésztát dagasztunk belőle, amit egy órát kelesztünk.
  3. Ha duplájára kelt, a tálban egymásra hajtogatjuk a felhúzott széleit, további fél órát kelesztjük.
  4. A megkelt tésztát, lisztezett munkafelületen, hüvelykujjnyi vékonyra nyújtjuk, tetejét éles késsel bevagdaljuk, pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. A maradék tojásfehérjével megkenjük.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsiben, 200 fokra előmelegített sütőben, alul-felül sütésen, 20 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 39x40 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 2 443
elküldve: 0
receptkönyvben: 26
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
kategória: pogácsa
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

burgonyás pogácsa, tejfölös pogácsa, sós vendégváró

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

292
burgonya 10 dkg
tojássárgája 2 db
vaj 15 dkg
tejföl 25 dkg
1 ek
instant élesztő 7 g
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 15 dkg
tönkölybúza liszt 35 dkg
tojásfehérje 2 db