Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krumplis tészta

Krumplis tészta
Krumplis tészta
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (22)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A krumplis tésztával való kapcsolatom kissé rapszodikus: gyermekkori nagy kedvenc, majd egy jó ideig nem szerettem, jelenleg ismét oda vagyok érte.
Savanyú uborkával és házilag gyártott tésztával az igazi, savanyú ubi pont nem volt itthon, ezért cékla került mellé, lustaságból viszont nem volt hiány, ezért a bolti tészta.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A finomra vágott hagymát az olajon üvegesre pároljuk, rászórjuk a pirospaprikát és hozzáadjuk a megpucolt, majd kis kockákra vágott burgonyát.
  2. Sózzuk, és kevergetve pár percig pirítjuk a krumplit, majd felöntjük vízzel, és addig főzzük, míg megpuhul, illetve elfő róla a víz. Közben párszor megkeverjük.
  3. Míg a burgonya puhul, bő, forrásban lévő vízben kifőzzük a tésztát és leszűrjük.
  4. Végül hozzákeverjük a burgonyához a tésztát, azonnal tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 12
össznézettség: 137 309
elküldve: 7
receptkönyvben: 1 039
elkészítve: 106/121
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

Hozzászólások (22)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b-n
b-n Tue, 2015-04-28 14:58

Ez az étel mindig nyerő! Mai ebédre is.

tovabbszalad
tovabbszalad Sun, 2015-02-01 14:40

Elkészítve! Véletlenül 3 evőkanál pirospaprikát tettem be, de így is nagyon finom volt! : )

miujsag
miujsag Wed, 2011-04-20 12:58

Ha rám hallgattok akkor a fodros nagykocka helyett gyúrtok sk tésztát :o)
Hát azt össze sem lehet hasonlítani a boltival....én úgy szoktam hogy tészta kifő...kurmplis cuccal összekever...és utána a serpenyőben odapirítom az egészet :o)
(bolti tésztával ezt nem ajánlom mert undi lesz nagyon)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2011-02-22 14:46

Én a krumplit előre megfőzöm és apró kockákra vágom, úgy forgatom a paprikás megsütött vöröshagymába. Nem tudom, melyik az egyszerűbb, de én így szoktam meg. Paprikás krumplival is finom, de nekem az előbbi az igazi.

amanda
amanda Fri, 2010-02-26 17:01

mi is nagyjából így csináljuk, kivéve, hogy a végén összenyomjuk a krumplit. nekem is nagy gyerekkori kedvenc, savanyú uborkával :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-02-03 08:08

Laktozintoleranciaval szenvedek , keresek etelrecepteket es teszta recepteket . Udvozlettel , Gyongyi .

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2008-05-21 14:46

Az én anyukám pont úgy készíti ahogy te Petra (mindíg más név jelenik meg , miért???) és külföldi barátaink is mindíg külön kérik, hogy ezzel várjuk őket annyira szeretik a családról nem is beszélve. Egy kis apróra vágott csípős szárazkolbásszal (leginkább Hartai) szokta még "vidámabbá" tenni.3894

petra
Petra / petra Wed, 2008-05-21 13:31

még sosem:-) akkor legközelebb fokhagymával és tejföllel készítem!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2008-05-21 13:25

Próbáltad már bele a fokhagymát?Én Mohácson ettem először azóta csak úgy készítem :)Isteni!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2008-05-20 22:28

Az egyik barátnőm anyukája úgy készíti a krumplistésztát, hogy legvégén még néhány kanál tejfölt is hozzákever, amitől kicsit krémes lesz. Úgyis nagyon finom!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2008-05-20 13:55

Imádom!!!!

474
burgonya 400 g
tészta 150 g
vöröshagyma 1 kis fej
olívaolaj 2 ek
fűszerpaprika 2 kávéskanál
víz 1 dl
0 ízlés szerint