Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krumplis tészta házi tésztával

Krumplis tészta házi tésztával
Krumplis tészta házi tésztával
70 perc / előkészület: 40 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nincs története. Így tanultam, így szeretem!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A tészta kifőzéséhez

A krumplihoz

ajánlat

Savanyú ubival!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a tésztánkat készítsük el. Gyúrjuk össze a hozzávalókat. Ha nagyok a tojások, akkor nem is kell bele a víz vagy csak tényleg nagyon kevéske. A lényeg, hogy egy kemény, de még könnyen nyújtható tésztát kapjunk. Ha megvagyunk, takarjuk le, pihenjen egy 10-15 percet.
  2. Amíg pihen a tésztánk, készítsük elő a többit. A hagymát apróra vágjuk, a krumplit kis kockákra. A zsíron a hagymát megdinszteljük. Ekkor húzzuk le a tűzről. Bele a krumpli és a fűszerek (pirospaprika, só, ételízesítő, bors). Azért kell lehúzni a tűzről, mert ilyenkor a pirospaprika megéghet, és akkor keserű lesz.
  3. Majd öntsük fel annyi vízzel, hogy épp ellepje, nálam ez 4 dl volt. Mehet vissza a tűzre. Főzzük készre. Én úgy szeretem, amikor a krumpli már kezd szétfőni olyan főzelékesre. Amúgy kb. 20 perc alatt megvan.
  4. Amíg a krumpli készül, felrakhatjuk a tésztavizet is főni. (A vízbe egy ek olaj és egy tk só mehet.) És mivel a tésztánk pihenőideje is lejárt már, nyújtsuk ki a tésztánkat. Én a lehető legvékonyabbra szoktam, de van, aki vastagabbra szereti hagyni. Nagy kocka formájúra vágjuk fel. Én így tanultam: lisztezzük be jócskán a kinyújtott tésztánkat, tekerjük fel a nyújtófára, középen hosszába vágjuk el a nyújtófán, így egy hosszú téglalapot kapunk, amit középen-hosszába megint elvágunk, és egymásra borítunk. Jöhet a nagy kockák gyártása. Keresztben vágjuk hosszúkás hasábokra, amit ha utána 4 fele vágunk, pont nagy kocka lesz. Jócskán lisztezzük!
  5. A tésztánkat is főzzük ki. A kész krumplit törjük át jól. A leszűrt tészta mehet a krumplira, és keverjük át jól. Fogyasszuk azonnal.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 15
össznézettség: 32 441
elküldve: 2
receptkönyvben: 86
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Mettácska

Mióta szakács: 2012.05.18.
16 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: tészta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gránátos kocka, grenadírmars, krumplis kocka házi tésztából

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Atti apus
Atti apus Thu, 2012-11-22 19:02

Hahó!

Az én elkészítésem is hasonló mód, csak annyi hogy nekem nincs időm tésztát gyúrni:D
A legvégén tálaláskor 1 vagy 2 nagy kanál tejföllel tudjuk még tovább finomítani, úgy igazán finom.
Jó étvágyat hozzá.

pergamon
pergamon Mon, 2012-11-19 09:28

Szia!
Köszi a receptet, még sohasem próbáltam tésztát csinálni de kipróbálom, egyedülálló szülőként mindig problémát okoz, hogy mit főzzek, jó, hogy vannak ezek az oldalak mert bajban lennék :)

Ui: Egy kis segítség, hogy mindig legyen rá pénzed: http://t7.hu/0621

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2012-11-18 00:24

Köszi.
Nagyon finom, mi is szeretjük, így is kipróbálom.:-o
Mert tényleg ahány ház, annyi szokás..., a mi változatunk, meg néha már unalmas, és akkor feldobom, hogy mégis az legyen, de máshogy :-o
Éva-Anyóca

Mettácska
Mettácska / Mettácska Sun, 2012-11-18 19:23

Kedves Éva-Anyóca!
Mindenképp próbáld ki és számolj be róla!! :)
Remélem fog ízleni a családnak!!!!!
Szép estét!
Mettácska
U.i.: hétvégére névnapi torta készülőben!!!!! :)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2012-11-23 10:41

Mettácska!

Mai ebéd lesz, megírom majd, hogy milyen fogadtatása volt, remélem, sikeres, mert nincs benn az, ami mostanság kifogásuk volt, és egyébként is, igyekszem így elkészíteni. :-o
Köszönöm.
Éva-A.

Mettácska
Mettácska / Mettácska Fri, 2012-11-23 11:27

Kedves Éva-Anyóca!
Jajj de jó!
Jó érzés, hogy valaki elkészíti az én receptem!!! :)
Már csak akkor leszek boldog, ha ízleni fog mindenkinek!!!!
Nagyon várom az eredményt!!!!
:)
Puszi!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2012-11-23 18:35

Mettácska!

Nagyon nagy öröm volt számomra, hogy elkészítettem, és el is fogyott, mind egy szálig,azaz villányi adagig,- pedig gondoltam, hátha maradna vacsorára is,....de nem :-O
Azt hiszem, hogy bátrabban készíthetem az elkövetkezendő időkben, ezen mód, a lányom ráadta az áldását, ugyanis volt már itt : paradicsomos, lecsós, csirkemájas, az én általam anyukámtól tanult, az anyai nagyanyámtól tanult,...és mindenbe lelt valami nem jó ez anya, dolgot.
Ebbe nem. :-o
A fiúk , azaz a férjem és fiam ették, már a felénél járhattak, javában, amikor közölték, hogy : " ez most másmilyen anya, nagyon finom. Na így tényleg jó, most mehet egy darabig a krumplis tészta.":-O
Köszönöm Neked!
Kellemes Adventi hétvégét kívánok!
Éva-Anyóca

Mettácska
Mettácska / Mettácska Fri, 2012-11-23 22:58

Most nagyon örülök!!
Köszönöm, hogy megírtad és főleg örülök annak, hogy ízlett a családnak! :D
Mi így szeretjük! Egyszerű és nagyszerű! :)
Nektek is kellemes hétvégét!
Mettácska

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2012-11-18 23:53

Természetesen, meg fogom írni.:-O
A boldog névnapos ünnepeltnek: egészséget, boldogságot és minden jót kívánok, szerettei körében! :-D
A tortát láthatjuk?
Szép hetet kívánok!
Éva-Anyóca

Mettácska
Mettácska / Mettácska Fri, 2012-11-23 09:01

Köszönöm a névnapos nevében előre is a sok jókívánságot!! :)
Mindenképp fogjátok látni a tortát.
Már elkezdtem vele küzdeni, fehér csokigyurmát csináltam-rózsák lesznek a tetején, és valahogy nem akar összeállni a rózsa!!!!!!! Egy órát szórakoztam, mire egy meglett és az sem az igazi. Pedig vagy 5-öt gondoltam a tetejére. Ma este gyurma est lesz nálam-olyan éjszakába nyúló!!! :D Akkor is megcsinálom!!!!!!!
Szép hétvégét Neked és a Családodnak!!!!
Mettácska

csato
csato Sat, 2012-11-17 18:17

jaj nem "paprikás krumplisra "veszem a figurát én sem.Jó ez így ahogy leírtad.Nálam is ez ez a tészta na!Hú jó kovászos uborkával.......... üdv Csató

csato
csato Sat, 2012-11-17 17:33

Szia!
Ezen volt nagy"veszekedésem"ezen az oldalon. A krumplis tészta elkészítésének módján.Persze én voltam a bunkó elnézést is kértem.Hát így kell ezt csinálni szerintem is!/Ok én zsírt nem tudok használni ,utálom na!Picivel több fűszert is teszek bele ,nálam az ételízesítő használata kizárt.Fokhagymát viszont biztosan teszek bele/Én is így tanultam és isteni!Üdv Csató

Gabys
Gabys / Gabys Sat, 2012-11-17 17:43

Hát tudod...ez olyan mint amikor válaszút előtt állok. Ha virslit teszek bele és nem töröm össze a krumplit paprikáskrumpli lesz, ha meg összenyomkodom + tészta akkor krumplistészta. Nekem a "veszekedős" a nyerő:) Sablon duma: ízlések..et cetera

658
finomliszt 40 dkg
tojás 3 db
1 tk
víz 0.5 dl
napraforgó olaj 1 ek
1 tk
víz 4 l
burgonya 1 kg
vöröshagyma 3 nagy fej
sertészsír 1 ek
fűszerpaprika 3 teáskanál
1 tk
ételízesítő 1 teáskanál
bors 1 csipet