Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krumplis tészta pirítva

Krumplis tészta pirítva
Krumplis tészta pirítva
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A maradék tészta melegítése nem egyszerű, főleg ha ki nem állhatjuk a mikrót. A krumplis nálunk így van megmelegítve, és mindenki nagy örömére pirítva. A fényképen csak egy fél serpenyőre való jutott, igy oldottam meg az "éhes a család, de fénykép is kellene" dilemmát.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Amikor pirítjuk a tésztát, mielőtt megfordítanank, kicsit rázogassuk meg. Ha szabadon csúszkal a serpenyőben, és olyan hangja van mintha "karcolná" az alját, akkor lehet fordítani.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kockára vágott szalonna zsírját kiolvasztjuk. Ha sok sül ki belőle, akkor leszedjük, hogy csak 1 evőkanálnyi maradjon. Ezen megpirítjuk a felkockázott hagymát, a tűzről lehúzva meghintjük a paprikával.
  2. Hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, és annyi vizet öntünk rá, hogy félig lepje el. Sózzuk, miután felforr, kis lángon puhára főzzük.
  3. A megfőtt burgonyát krumplitörővel pépesítjük, és összekeverjük a kifőzött tésztával.
  4. Ha marad belőle másnapra, akkor így melegíthetjük fel:
  5. Először is keresünk egy tányért, ami a serpenyőnket befedi, félrerakjuk (de nem vissza a helyére).
  6. Ezután 1 evőkanál olajat közepes lángon felhevítünk, belerakjuk a krumplis tésztát, kicsit lenyomkodjuk.
  7. 5-6 percig pirítjuk, rárakjuk a tányért a serpenyőre, és megfordítjuk (persze a tűzről levéve). A másik evőkanál olajat beleöntjük, visszacsúsztatjuk a tésztát (a megpirult fele lesz felül), és most a másik oldala következik. Az kicsit hamarabb fog pirulni.
  • elkészítettem: 39 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 25 814
elküldve: 7
receptkönyvben: 324
elkészítve: 9/19
Facebookon megjelent: 1

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
721 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, szüret, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: közepes
szezon: tél
kategória: tészta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gránátos kocka, pirított krumplis tészta, gránátos kocka pirítva

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kmoarr
kmoarr Thu, 2016-08-18 16:14

Nem rossz ez, de amúgy ez már régen ki van találva, gyakorlatilag újra feltaláltad a slambucot :)

lilibe
lilibe Wed, 2015-11-25 19:55

az a baj, hogy nem bírom kivárni. De ez olyan jól néz ki, hogy legközelebb ilyennek kell lennie

Ivana
Ivana / Ivana Tue, 2014-04-15 15:35

Kedves Witch!
Te vagy az első, akinek írok! Ezt az ételt mindig úgy készítem, ahogy te, a pirítást kivéve, mivel mire odajutnék, elfogy. Vagyis, sajnos még alkalmam kipróbálni. Mondjuk, szerintem ez dicséret :D

witch
witch / witch Tue, 2014-04-15 19:03

Kedves Ivana!
Koszonom szepen a megtiszteltetest!
Igen, biztos nagyon finom ahogy keszited, azert nem marad piritasra. De, ha egyszer megkostolod ugy, utana "veletlen" mindig fog maradni. Viszont nem muszaj masnapig varni, eleg, ha csak hagyod kihulni.
udv:witch

Ivana
Ivana / Ivana Tue, 2014-04-15 20:26

Kedves Witch!
Szerintem ma már nem várom meg, hogy kihűljön, mert borzasztó fáradt vagyok :D De ha lehunyom a szemem, úgyse marad belőle. Sokat mosolyogtam a válaszodon :) Köszönöm szépen. További szép estét :)!

eaglesoul
eaglesoul Thu, 2012-12-20 02:41

kedves witch! mi is így szoktuk melegíteni - ezért is jobb ez az étel másnaposan, mint frissen :)

witch
witch / witch Tue, 2012-02-14 19:28

Nalunk altalaban az egyszeru receptek a kedvencek. Olyankor viszont fontos, hogy az alapanyag jo minosegu legyen. Orulok, hogy okesnak talalod a receptet! :D

pala010
pala010 Tue, 2012-02-14 17:17

Én a krumlistésztát magamnak minden esetben lepirítom,mert úgy szeretem,hogy kivül ropogós belül meg jó forró.Még azt szoktam,hogy vöröshagymát apróra kockára vágom és megszoróm vele.
Amúgy szerintem meg egyszerü de okés a recept.
Üdv, laci

676
füstölt szalonna 10 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
burgonya 1 kg
fűszerpaprika 2 teáskanál
1 tk
tészta 35 dkg
napraforgó olaj 2 ek