Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krumplis-tökmagos pogácsa

Krumplis-tökmagos pogácsa
Krumplis-tökmagos pogácsa
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A receptet a www.tudatosvasarlo.hu weboldalon találtam.


 

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A főtt krumplit áttörjük és hagyjuk langyosra hűlni, majd elkeverjük az olívaolajjal.
  2. Hozzászitáljuk a kétféle lisztet, sózzuk és belekeverjük a durvára vágott tökmagot.
  3. A cukros tejben felfuttatott élesztővel ruganyos tésztát gyúrunk.
  4. Konyharuhával letakarva, langyos helyen a duplájára kelesztjük.
  5. Ezután gyengén átgyúrjuk, és lisztezett deszkán fél centiméteresre sodorjuk. A tetejét egy kés hegyével berácsozzuk, majd kiszaggatjuk.
  6. Vékonyan kiolajozott tepsibe egymás mellé tesszük, és sütés előtt hagyjuk még 15 percet kelni.
  7. Előmelegített sütőben, 180 C-on kb. 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük.


 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 16 651
elküldve: 4
receptkönyvben: 106
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

ze(n)derta

Mióta szakács: 2008.04.29.
188 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
diéta: tojásmentes
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

burgonyás pogácsa, tökmagos pogácsa, pogácsa tönkölybúzából

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

MrsDolby
MrsDolby Sun, 2017-02-12 12:37

Úgy jártam, mint az előttem szóló. Ez a tészta így nem áll össze, függetlenül a krumpli hőmérsékletétől. Dolgozom a második javított verzión, majd megírom, hogy hogy sikerült!

MrsDolby
MrsDolby Tue, 2017-02-14 23:33

Íme az arányok életem eddigi legjobb saját sütésű pogácsájához (fél adag, jelölöm a fontosabb változtatásokat):

20 dkg burgonya (főtt, áttört )
30 dkg finomliszt
20 dkg teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt
2 teáskanál só (!)
2 teáskanál cukor
2 dl tej (!)
1 tasak instant élesztő (!)
1 dl kókuszolaj (!)
10 dkg tökmag (durvára vágott/őrölt)

Nekem így lett az igazi.

zederta
ze(n)derta / zederta Mon, 2009-02-23 21:04

szia Bandita!
sajnálom, hogy nem sikerült a próbálkozás, nálam működött a recept. a krumplit melegen raktad bele? lehet, hogy az a titok...
azért remélem nem vette el a kedvedet a próbálkozástól!
további jó főzőcskézést!
xxx
toma

bandita
bandita Wed, 2009-02-18 08:26

Én megcsináltam ezt a receptet, de egyáltalán nem sikerült.
Ahhoz, hogy egyáltalán tésztát tudjak belőle gyúrni, még kellett hozzá adnom tejet és tejfölt(nem keveset), mert száraz volt az egész. Sajna még így is az egész a kukába végezte, pedig az alapanyagai egyáltalán nem olcsók. :-(

622
burgonya 40 dkg
tönkölybúza liszt 60 dkg
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 40 dkg
2 teáskanál
cukor 1 teáskanál
tej 2 dl
instant élesztő 1 tasak
olívaolaj 1 dl
tökmag 10 dkg