Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krumplis-tökmagos pogácsa

Krumplis-tökmagos pogácsa
Krumplis-tökmagos pogácsa
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valamikor nagyon régen sokat jártam Budapestre a Szépvölgyi útra és környékére; de sosem tudtam kihagyni, hogy beugorjak a Daubner cukrászdába valami finomságért vagy csak egy fagylaltért. (Volt szerencsém nagyon sok hasonló vendéglátóhelységet kipróbálni, de nálam ez volt és ez marad Bpest vagy M.o. egyik legjobbja.) Volt, hogy a születésnapi tortámat is ott készítették el, és sosem okozott csalódást. Jöttemben-mentemben, ha még volt lehetőségem, sosem hagytam ki a "Krumplis tökmagos pogácsát"; ami másnap, pár másodperces "mikrózás" után, majdnem ugyanazt az élmenyt nyújtotta, mint közvetlenul a vásárlás után. Most, hogy nincs rá alkalmam hozzájutni, talán még többet jelent számomra, mint egy egyszerű, sós aprósütemény. Ezért, többszöri kísérletezéseimnek köszönhetően, megpróbáltam előállítani házilag.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztből kráter formát halmozunk, és a közepébe rakjuk az élesztőt, majd erre a meleg főtt krumplit és a többi alapanyagot a tökmag és az egyik tojásfehérje kivételével.
  2. Az összedolgozás után egy könnyű, lágy, majdnem a nyújtódeszkához ragadó tésztát kapunk, ha túl sűrű, lazítjuk egy kis tejföllel vagy joghurttal; ellenkező esetben liszttel.
  3. Hozzáadjuk a tökmagot, és hagyjuk kelni és pihenni kb.1 órát kelesztési hőmérsékleten.
  4. Ezt követően ujjnyi vastagra nyújtjuk, formára szaggatjuk, és sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk. A kihagyott tojásfehérjével megkenjük (ízlés szerint még tökmaggal, sajttal stb. díszítjük).
  5. Hűvös sütőbe rakjuk, majd a megadott hőfokra kapcsoljuk, és világos barnára sütjük.
  6. Miután megsült, kiszedjük a sütőből, és pár perc múlva tiszta konyharuhával bélelt kosárban hagyjuk kihűlni, és közben többször megkostoljuk, hogy tényleg olyan jó-e, mint az ihletője. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 12 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 526
elküldve: 7
receptkönyvben: 200
elkészítve: 5/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Captain Cooker

Mióta szakács: 2012.02.22.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

tökmagos pogácsa, krumplis pogácsa, magos pogi

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bamanna
Bamanna Sat, 2014-05-31 18:20

Nem tudom fel tűnt-e valakinek, de kimaradt a só a receptből, és már csak akkor vettem észre, mikor megkóstoltam a pogit, ami egyébként finom lenne...
Egy kicsit szárazabb a tésztája mint a Daubneresnek, mit lehet tenni h szaftosabb legyen?

freeman
Captain Cooker / freeman Sat, 2014-06-07 11:26

Kicsit tobb tejfellel meg lehet lazitani a tesztajan, de a leirtak szerint ajanlott lehuteni, ami megovja a kiszaradastol. Mindenki a sajat izlese szerint sozza.

Todika
Todika Sat, 2013-05-04 11:00

Szia!Mar csak azert is megprobaom a pogidat,ugyanis engem pont ugyan az vezerel,mint teged!Daubner cukrazda:-))))))
Multheten mi is ott ettunk,hiszen ha arra jarunk,akkor ez a pogi kihagyhatatlan szamunkra is!Az egesz csalad imadja,de mivel messze van,azert itthon kell megcsinalnom!
Jelenkezem,hogy sikerult!
Szep napot!

Ellinor
Ellinor Sun, 2012-11-18 15:11

Kezdő pogácsasütő vagyok! De sikerült!!! Köszönöm, nagyon finom lett! :)

1198
finomliszt 60 dkg
burgonya 20 dkg
margarin 15 dkg
olívaolaj 0.5 dl
instant élesztő 2 kávéskanál
tojás 2 db
tejföl 1.75 dl
tökmag 12 dkg