Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krumplis-túrós rakott nokedli

Krumplis-túrós rakott nokedli
Krumplis-túrós rakott nokedli
55 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (30)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sütés előtt a tetejére tehetünk tejfölt, reszelt sajtot és bevagdosott szalonnaszeletet. Aki szereti, a rétegek közé is tehet pirított szalonnát.

Savanyúsággal vagy gyümölcskompóttal tálaljuk.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit kockára vágjuk, és sós, fokhagymás vízben megfőzzük.
  2. A tojásból, lisztből és a vízből közepes keménységű tésztát készítünk, sót, borsot adunk hozzá.
  3. Egy nagyobb edénybe felforraljuk a vizet, beleszaggatjuk a nokedlit, szaggatás közben is belekavarunk, pár perc alatt megfőzzük.
  4. Leszűrjük, leöblítjük vízzel, hagyjuk lecsöpögni.
  5. Olajjal vagy zsírral kikent tűzálló tálba rétegezzük: krumpli, túró, nokedli. A tetejét túróval zárjuk. 15 percre a sütőbe tesszük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 31 559
elküldve: 40
receptkönyvben: 738
elkészítve: 26/43
Facebookon megjelent: 1

szakács

Csiki Piroska

Mióta szakács: 2010.09.12.
226 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

juhtúrós nokedli, krumplival rakott galuska, rakott nokedli juhtúróval

Hozzászólások (30)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ejdzi
Ejdzi / Ejdzi Fri, 2015-01-16 08:33

Szia Piri :) Elkészítettem a receptedet és meg kell mondanom nagyon finom lett ,mindenkinek ízlett és biztos máskor is fogok ilyet csinálni. KÖSZIKE

Zs.u.zs.i
Zs.u.zs.i Thu, 2013-07-18 20:52

Finom lett! Nem sikerült szépen elkennem a juhtúrót, hiába tettem hozzá tejfölt is, de mivel szalonnát is teszegettem a rétegek közé, jól kiegészítették egymást az ízek, szépen összesült minden :)

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Fri, 2013-07-19 07:28

Örülök, hogy ízlett. A túrót elég, ha rámorzsolod, mert úgy is beleolvad.. Köszönöm a visszajelzést:)

katalinka3
katalinka3 Wed, 2013-04-10 05:17

Katalinka3
Fínom recept. Köszönjük családom nevében is. Ma hajnalban találtam rá a receptedre.
Gondoltam, nézek valami egyszerű - és gazdag csőben sültet - . Ma este ez lesz a
vacsora.
El is mentettem.
Üdv.
Katalinka3

Mocorgó
Mocorgó Mon, 2013-04-08 16:01

Drága csikipi! Esetleg nem tejföl van a tetején sajttal? Ez egy nagyszerű recept, szívből gratulálok. Nagyon sok mindennel lehet még felturbózni, de kár lenne elrontani ezt a finomságot, mert gondolom finom, én is el fogom készíteni méghozzá hamarosan.

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Mon, 2013-04-08 17:37

Kedves Mocorgó! A tejföl nem kötelező a receptbe, de én tettem a túróra amint a fotón is látszik, mert a családom egyik fele így szereti, de anélkül is finom. (A story-ban szerepel a tejföl) Üdvözlettel: Piroska

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2013-03-21 14:05

Nagyon mesés és illatos és finom, laktató, köszönöm szépen ! :D
Ma készült el második alkalommal. :)

A család egyik gyors és laktató kedvence lett.... besorolva az állandó készítendő menüsorba! :)

Éva-Anyóca

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Thu, 2013-03-21 16:26

De örülök, hogy tetszik a családodnak, mi is szeretjük és fontos, hogy gyorsan elkészíthető. Piroska

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Sat, 2013-03-09 18:17

Szia Ancikám!
Be jó hallani rólad, rég nem töltöttél fel receptet. Remélem jól vagy. Puszi: Piroska

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Thu, 2013-03-14 16:53

Kedves Piroskám !
Nagyon aranyos vagy. Nincs semmi baj, tudod belépett a kert az " életembe " ismét készültem a tavaszra, /festés, felújítás/ Amiket lehetett bent előkészíteni, majd mennek ki a kertbe.
Majd szakítok időt a receptekre is hamarosan. Addig is vigyázz magadra, a receptjeidet várom, puszi: Anci

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2013-03-06 13:30

Piroska!
Csodálatos, egyszerű, nagyszerű, laktató finomság, mentve, köszönöm szépen!! :-D
Éva-Anyóca

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Wed, 2013-03-06 16:32

Szia Éva! Valóban nagyon egyszerű, csak egyetlen titka van, hogy finom legyen a túró. Szerencsére abból van választék nálunk. Piroska

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2013-03-07 09:38

Kedves Piroska!

Itt is kezd most már finom ( több féle helyről ), és elfogadható áron lenni. :)
Éva-Anyóca

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Wed, 2013-03-06 08:01

Igazad van Veronika, köretnek is jó, szoktam is annak tálalni. A fiamnak adom főéltelként, persze szalonna nélkül, mert ő nem eszik húst. Üdv. Piroska

vcsuka
pussycat / vcsuka Wed, 2013-03-06 00:55

Szia Piroska! Ahogy olvasom, ezt a receptet, azonnal arra gondoltam, hogy mennyire hasonlit az izlesunk. Minden ami ebben van az finom, es nem utolsosorban egyszeru, ami nalam mindig egy fontos szempont. Elfogom kesziteni nagyon sokszor. Ez nem csak foetelnek, de meg koretnek is nagyon megfelelne. Koszi szepen, udv. Veronika

benari
benari Tue, 2013-03-05 21:10

Kedves Piroska! A 300 dkg liszt nem elírás? Nekem egy kicsit soknak tűnik.Üdv.benari

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Wed, 2013-03-06 08:06

Köszönöm kedves Benari, már javítottam is. Patikusként mindig gramban gondolkozom, ezért az elírás. Üdvözlettel: Piroska

527
burgonya 40 dkg
tojás 2 db
finomliszt 30 dkg
víz 3 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
juhtúró 20 dkg
napraforgó olaj 1 ek
fokhagyma 1 gerezd